Skip to content

Velkommen til vores nye hjemmeside! Oplever du problemer, eller har du brug for hjælp, kan du træffe kontoret på tlf. 5852 8164. Vi sender snart forhåndstilmeldinger ud, og du kan allerede nu tilmelde dig mange af efterårets kurser, foredrag og oplevelser her på siden. Vi glæder os til at se dig igen!

Tag med FOF Syd- og Vestsjælland på Herregårdstur til Fyn 2021

Herregårdstur til Fyn

På Hagenskov Gods møder vi Britta Schall Holberg, tidl. både indenrigsminister og landbrugsminister. På en rundvisning indendørs og udendørs hører vi om godsets historie, som går helt tilbage til 1251. Over en kop kaffe fortælles der om godset og bygningen, som er fra 1770. I dag ejes godset af sønnen Jacob Schall Holberg. Her har flere kongelige boet i forskellige perioder, og Ole Bornedals film og tv-serie 1864 blev optaget her.

Vi fortsætter til Brobyværk Kro i det meget idylliske fynske landskab, hvor vi spiser en dejlig frokost, inden vi kører videre til Sanderumgaard. På Sanderumgaard har tidligere hofdame Susanne Vind reetableret godsets romantiske have som den så ud i 1700-tallet. Vi har tidligere set på haven en forårsdag, så nu kan det være spændende at se, hvordan det er gået. På rundvisningen i haven hører vi historien bag den Romantiske Have, oprindelig anlagt af Johan Bülow. Turen afsluttes i rosen- og urtehaven, og i Herskabsstalden serveres kaffe/the og kage.

Turleder: Karin Hansen, aut. guide

Afgang med bus:
06.55 Ringsted, Nørretorv F24
07.15 Sorø, Sorø Hallen
07.35 Slagelse, Busterminalen
08.00 Korsør, Caspar Brands Plads
Hjemkomst ca. 19.00 (Ringsted)

Foto: © Nils Jepsen / user: Nico, via Wikimedia Commons

Information

  • Dato 15.09.2021-15.09.2021
  • Adresse

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 15.09.2021 06:55-19:00 Karin Hansen
Turleder

Karin Hansen

Karin har været aut. guide siden 1995 (uddannet på RUC) og altså i 2020 fejret 25 år i turistbranchen. Uddannet med tysk og fransk som hovedsprog. Guider mange udenlandske grupper rundt i Danmark.

Derudover arbejder Karin som rejseleder for Risskov Rejser på ture til Schweiz, da hun som ung boede og arbejdede 7 år i Schweiz. Et land, som Karin stadig har god kontakt til - elsker at vandre i de schweiziske bjerge.

Har været tilknyttet FOF som turleder de sidste ca. 20 år. Desuden er hun guide på ture til Sprogø for både Destination Sjælland og VisitNyborg.

Karins store interesse er kunst og kultur, og hun er frivillig i Kongegaarden i Korsør.

Bor i Korsør, har 2 voksne sønner og 2 børnebørn.