Skip to content
Tag med FOF Syd- og Vestsjælland på juletur til Koldinghus i 2021

Juletur til Koldinghus

Juletur til Koldinghus

På Koldings gamle kongeslot kan man opleve den gode stemning og besøge Koldinghus Julemarked, der udstiller og sælger et mangfoldigt udvalg af kunsthåndværk, lokale fødevarer, julepynt, tøj, smykker og meget andet. Nøgleordene er kvalitet, bæredygtighed og unikke gaver, du ikke kan få andre steder. 
Salene er fyldt med boder, julemusik, pynt og drillejulenisser, og traditionen tro er der juleworkshop og masser af julestemning i Slotsgården. I Riddersalen kan man desuden se et fem meter langt julebord, hvor man kan opleve konger og dronningers jul fra vikingetiden og op til 1800-tallet.

Koldinghus er nu en del af Kongernes Samling, og i den smukke hvide bibliotekssal vises en særudstilling om Dronningens broderier. Dronningen tegner selv mønstrene og komponerer farvesætningen til broderierne, der bl.a. er givet i gave til familie, venner og ansatte ved hoffet, eller pryder Dronningens hjem på alt fra puder til kaminskærme, duge og stolesæder. De private gaver er skræddersyet til modtageren og udført med samme omtanke som vi kender fra de offentlige værker til kirkerne. I farvevalget folder kreativiteten sig fuldt ud – oftest, som Dronningen selv siger, i ”rabalderfarver”.

På julemarkedet er der mange muligheder for at finde lidt at spise, og i Madkælderen på Slottet er der også åbent. Desværre kan man ikke reservere bord pga. julemarkedet. Der er mulighed for at gå en tur ned i byen, hvor der er fin juleudsmykning og åbent i alle butikker.

Turleder: Karin Hansen, aut. guide

Afgang med bus:
06.35 Næstved, Rådmandshaven
07.15 Sorø, Sorø Hallen
07.35 Slagelse, Busterminalen
08.00 Korsør, Caspar Brands Plads
Hjemkomst ca. 18.30 (Næstved)

Foto: © Marie-Louise Bredvig, via Kongernes Samling