Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere her.
Tag med FOF Syd- og Vestsjælland på sommertur til Lolland 2022

Sommertur til Lolland

Sommertur til Lolland

På denne skønne sommertur sætter vi kursen mod Sydhavsøerne, hvor vi skal opleve Lollands unikke natur, besøge spændende attraktioner og smage gastronomiske lækkerier.

Vi starter i billedkunstneren Richard Winthers hus i Vindeby, hvor han ved sin død i 2007 efterlod en række store malerier og dekorationer på vægge og lofter. Udsmykningen dækker i alt 71 kvadratmeter og omfatter 55 malerier i en helt original form og af meget høj kunstnerisk kvalitet. Her får vi en kop kaffe mens vi hører om R.W. og ser nærmere på huset.

Turen fortsætter til Dodekalitten på ”De Lollandske Alper” – vi går ad hjertestien igennem skoven ud til dette unikke og enestående monument med imponerende kæmpeskulpturer kombineret med musik.

Vi spiser frokost hos gastronomen Claus Meyer på Hotel Sakskjøbing, hvor maden tilberedes af lokale råvarer. Ved Rødby er man gået i gang med at forberede byggeriet af Femern-Bælt tunnelen, der bliver 18 km lang og forventes at åbne i 2029. Vi afslutter dagen med besøg på udstillingen om tunnelen.

Turleder: Karin Hansen, aut. guide

Afgang med bus:
07:10 Slagelse, Busterminalen
07:30 Sorø, Sorø Hallen
08:15 Næstved, Rådmandshaven
Hjemkomst ca. 19:00 (Slagelse)

Foto: © Hubertus45, via Wikimedia Commons