Skip to content

Velkommen til vores nye hjemmeside! Oplever du problemer, eller har du brug for hjælp, kan du træffe kontoret på tlf. 5852 8164. Vi sender snart forhåndstilmeldinger ud, og du kan allerede nu tilmelde dig mange af efterårets kurser, foredrag og oplevelser her på siden. Vi glæder os til at se dig igen!

Tag med FOF Syd- og Vestsjælland på tur til København med besøg på La Glace

Tur til København

Tur til København

Vi starter med et foredrag og skønne kager hos Marianne Stagetorn på Conditori La Glace, Danmarks ældste og nok bedste konditori, grundlagt 8.oktober 1870 midt i det gamle København og gennem 6 generationer leverandør af livskvalitet til københavnere og andet godtfolk. Der serveres chokolade og kaffe/te samt wienerbrød og lagkage, mens vi hører historien om La Glace, og efterfølgende serveres igen kaffe/chokolade og kage.

Så går turen til Dronningens Christiansborg for at se specialudstillingen om Margrethe den Første i forbindelse med den nye storfilm om Margrethe, kvinden der samlede Norden til ét rige. Tårnsalen bliver indrettet i middelalderlig stil, så den ligner Margrete 1.s tronsal fra filmen. Her kommer vi tæt på filmens figurer via kostumer og rekvisitter, såsom troner og kroner – effekter, som bringes i spil med originale genstande fra Nationalmuseets samlinger. 

Frokosten serveres på Café Oscar, og som afslutning på dagen skal vi opleve Dronningens København fra vandsiden. Vi sejler i Christianshavns Kanal, rundt om Christiansborg, Operaen, Holmen og naturligvis den Lille Havfrue.

Turleder: Karin Hansen, aut. guide

Afgang med bus:
07.10 Næstved, Rådmandshaven
07.40 Sorø, Sorø Hallen
08.00 Ringsted, Nørretorv F24
Hjemkomst ca. 19.00 (Næstved)