Skip to content
Tag med FOF Syd- og Vestsjælland på tur til København med besøg på La Glace

Tur til København

Tur til København

Vi starter med et foredrag og skønne kager hos Marianne Stagetorn på Conditori La Glace, Danmarks ældste og nok bedste konditori, grundlagt 8.oktober 1870 midt i det gamle København og gennem seks generationer leverandør af livskvalitet til københavnere og andet godtfolk. Der serveres chokolade og kaffe/te samt wienerbrød og lagkage, mens vi hører historien om La Glace, og efterfølgende serveres igen kaffe/chokolade og kage.

Så går turen til Dronningens Christiansborg for at se specialudstillingen om Margrete den Første i forbindelse med den nye storfilm om Margrete, kvinden der samlede Norden til ét rige. Tårnsalen bliver indrettet i middelalderlig stil, så den ligner Margrete 1.s tronsal fra filmen. Her kommer vi tæt på filmens figurer via kostumer og rekvisitter, såsom troner og kroner – effekter, som bringes i spil med originale genstande fra Nationalmuseets samlinger. 

Frokosten serveres på Café Oscar, og som afslutning på dagen skal vi opleve Dronningens København fra vandsiden. Vi sejler i Christianshavns Kanal, rundt om Christiansborg, Operaen, Holmen og naturligvis den Lille Havfrue.

Turleder: Karin Hansen, aut. guide

Afgang med bus:
kl. 06.55 fra Havnepladsen i Skælskør
kl. 07.15 fra Caspar Brands Plads i Korsør
kl. 07.40 fra Busterminalen i Slagelse
kl. 08.00 fra Sorø Hallen i Sorø
kl. 08.20 fra F24 på Nørretorv i Ringsted
Hjemkomst Skælskør ca. 19.30

Foto: © Robin Skjoldborg, via VisitDenmark