Skip to content
Tag med FOF Syd- og Vestsjælland på sensommertur til Bornholm 2021

Sensommertur til Bornholm

Sensommertur til Bornholm

Kom med og oplev Bornholm i sensommeren, hvor store natur- og kulturoplevelser venter. Turen går over Øresundsbroen og videre gennem det bakkede skånske landskab til Ystad. På overfarten med Bornholmerfærgen til Rønne serveres et par lækre stykker smørrebrød inkl. drikkevarer, og fra Rønne går turen ned langs sydkysten til Strandhotel Balka Søbad, der ligger smukt på stor naturgrund med direkte adgang til Balka Strand syd for Nexø. Efter indlogering og inden aftenmenuen på hotellet er der tid til en tur til Svaneke og et kig rundt i den lille idylliske havneby.

Næste dag går turen øen rundt med lokalguide, som undervejs i bussen fortæller øens spændende historie. Vi gør stop ved øens største seværdigheder og skal besøge Baltic Sea Glass og det maleriske Gudhjem inden frokosten på Allinge Røgeri. Derfra fortsætter vi til øens nordspids hvor landskabet er banket ud i klippeformationer med Hammershus Borgruin som et absolut højdepunkt. Herefter går turen igen sydpå med besøg i Vang Granitbrud og en af øens kendte rundkirker, hvorfra vi fortsætter ned gennem Almindingen med Bisonskoven og tilbage på hotellet, hvor aftenmenuen serveres. 

Den sidste dag skal vi se unikt kunsthåndværk og havekunst i Kræmmerhuset ved Årsballe og derfra videre til rundvisning og frokost på Hasle Røgeri. Der er tid til en slentretur i Rønne inden afgang med færgen retur til Ystad, og fyldt med nye oplevelser (og røget sild?) i bagagen går turen atter retur til Sjælland.

3 dage fra søn. 19.09.21 – tirs. 21.09.21.

Turleder: Ingrid Dyhr Toft, FOF kulturguide

Pris pr. person i dobbeltværelse 4.495 kr. Tillæg for enkeltværelse 550 kr. Turens pris omfatter alt som beskrevet, men er ekskl. drikkevarer.

Afgang med bus:
08.05 Skælskør, Havnepladsen
08.25 Korsør, Caspar Brands Plads
08.50 Slagelse, Busterminalen
09.10 Sorø, Sorø Hallen
09.30 Ringsted, Nørretorv F24
Hjemkomst ca. 21.25 (Skælskør)

Foto: © Stefan Asp, via VisitDenmark