Skip to content

Vi er glade for at byde dig velkommen igen! Husk mundbind og gyldigt coronapas.

Læs mere her.
Oplev balletten "Et folkesagn" i Operaen med FOF Syd- og Vestsjælland 2022

"Et folkesagn" i Operaen

"Et folkesagn" i Operaen

Forbyttede børn, en dæmonisk underverden og den berømte brudevals. Der er skruet helt op for forviklingerne, spændingen og teatermagien i Bournonvilles underfundige ballet ”Et folkesagn”.

Smukke, milde Hilda lever blandt trolde i en jordhøj, men føler sig meget anderledes. Vilde og utæmmelige frøken Birthe bor til gengæld på den fornemme herregård og har svært ved at tilpasse sig de fine forhold. Da Junker Ove forelsker sig i Hilda, må han kæmpe hårdt for at overbevise folk om, at der er noget rivravruskende galt… Og det er først efter, at elverpigerne næsten har danset ham fra forstanden, at de to kan forenes i den lyse sommernat til den berømte brudevals. 

Balletten fra 1854 er blevet kaldt Bournonvilles danskeste ballet, og han tøvede da heller ikke selv med at kalde den sit ”fuldstændigste og bedste koreografiske arbejde”. Nikolaj Hübbe og Sorella Englund har sammen med scenografen Mia Stensgaard taget Bournonvilles klassiker under kærlig behandling og skabt en forestilling, der strækker sig fra hammershøisk, tyst skønhed til det vildeste raveparty med troldebiller, mosebørn, heksevampyrer og hovedløse kæmper.

FOF har reserveret pladser i bedste kategori (A) til kl. 20:00, og inden forestillingen serveres en dejlig middag inkl. drikkevarer i Operaens restaurant. Billetter udleveres i bussen.

Turleder: Sabine Skou Gøtterup, forstander FOF

Afgang med bus:
15:10 Næstved, Rådmandshaven
15:50 Slagelse, Busterminalen
16:10 Sorø, Sorø Hallen
16:30 Ringsted, Ringsted St., Busterminalen 
Hjemkomst ca. 00:30 (Næstved)