Skip to content

Zoom og sikkerhed

Zoom og sikkerhed

Vi har fået mange spørgsmål vedrørende sikkerhed og Zoom. Herunder kan du læse om FOF's holdning til Zoom og sikkerhed. 

Zoom er gået fra at have 10 mio. brugere til 200 mio. brugere i disse Corona-tider. Deres øgede brugerantal er en del af forklaringen på, at lige præcis de er kommet i søgelyset. Der er i øjeblikket intet der indikerer, at man ved at anvende Zoom udsætter sig for en større it-sikkerhedsrisiko end ved brugen af andre lignende programmer.

Vi skal huske på, at det i FOF handler om undervisning og dialog med vores deltagere på en digital læringsplatform - og at det ikke er statshemmeligheder, vi gør os i.

I påsken og efter påsken 2020 har Zoom lavet en masse nye opdateringer.cHele Zooms udviklingsafdeling arbejder nu kun på at øge sikkerheden og forbedre driften af Zoom. De er kommet med følgende forbedringer af sikkerheden:

-De har i selve appen/programmet tilføjet en ny sikkerhedsknap, hvor man som host/vært kan låse rummet. Man kan sende folk ud af rummet, hvis der er kommet nogen ind, der ikke skulle være der.

- Før lå ID’et (navnet på det online-rum man arbejder i) i browseren/programmet. Det er blevet fjernet.

- Der har tidligere været kritik af, at Zoom har overvåget for meget via Facebook. De har nu fjernet alle overvågnings-cookies.

Problemer i forhold til GDPR skulle nu være løst.

For at bruge IT-programmer sikkert, herunder også Zoom, gælder dog de samme råd som altid har været gyldige;

- at holde alt opdateret

- at have opdateret virusbeskyttelse

- at holde sig opdateret om de programmer man anvender

- at afinstallere de programmer, der ikke anvendes

- brug af sund fornuft

I forhold til at holde sig opdateret om hvilke it-trusler, man bør være opmærksom på, er app’en ”Mit digitale selvforsvar” et godt sted at starte. Du finder appen via dette link.