Skip to content

Vagusnerven (eftermiddag)

Vagusnerven eftermiddag

Der er ikke noget i vores krop, som kan stå alene, da alle dele fungerer sammen som et orkester, der spiller en symfoni. Det kan alligevel være nødvendigt engang i mellem at zoome ind på enkeltdele, så længe vi ikke glemmer helheden. Denne gang zoomer vi ind på Vagusnerven. 

Vagusnerven, også kaldet den vandrende nerve, er en vigtig brik i vores interoception. Interoception kan defineres som bevidstheden for vores indre kropsfornemmelse og er altså de beskeder, som sendes fra vores hjerte, lunger, lever, nyrer, tarme osv. til vores hjerne. Derudover også vores evne til at interagere med andre mennesker via et samarbejde med det parasympatiske nervesystem gennem vores evne til øjenkontakt, vores toneleje, ansigtsmimik og evne til at sortere menneskestemmer fra baggrundsstøj.  

Det er derfor vigtigt at Vagus fungerer optimalt for vores krops evne til at kende vores indre sundhed og opdage ubalancer, samt for vores evne til at interagere med andre mennesker. Vagus kan stimulere direkte og indirekte gennem øvelser og sensoriske stimuli. 

 
Tid og sted   
Tirsdag den 26. oktober kl. 12.30-16.30 online via Zoom. 

Obs. kurset er dubleret fredag den 5. november kl. 8.30-12.30 online via Zoom.  
 
Indhold på kurset  

På kurset gennemgår og arbejder vi med:  
- Vagus: anatomi og funktion 
- Cranienerver: anatomi og funktion 
- Stimuli af vagus 
- The polyvagal theory 

Underviser  
Sigrid er uddannet fysioterapeut i 2004 og har siden specialiseret sig inden for facilitering af bevægelse samt funktionel neurologi, derudover er hun uddannet aerobic og pilates instruktør, underviser ved Den intelligente krop og er i gang med et forløb i Franklin Method. 
Sigrid har gennem hele sit liv arbejdet med bevægelse først som udøver, derefter som træner og siden som fysioterapeut. Hun arbejder med alt lige fra dans til boldspil men har de senere år fokuseret mere på de bløde bevægelsesformer som pilates. 
Sigrid har arbejdet med alle aldersgrupper fra spædbørn til ældre og har arbejdet både i det offentlige og det private samt i lokale idrætsforeninger. Sigrid er dybt fascineret af kroppen og hjernens sammenhæng og hvordan det kan formidles og faciliteres gennem bevægelse og undervisning. 
Sigrid er mor til 4 og med begrænset tid til bevægelse har hun på egen krop oplevet hvordan den grundlæggende mobilitet er vigtig for kroppens velbefindende og evne til at klare hverdagens udfordringer. 
 
Deltagerbevis  
Du vil efter kurset modtage et deltagerbevis pr. mail.  

Pris  
Kurset koster 150 kr. at deltage i for FOF’s bevægelses undervisere. 

Tilmelding  
Du tilmelder dig kurset via dette link. Kurset foregår online på mødeplatformen "Zoom". Tilmeldinger foregår efter ”først til mølle”-princippet.   

Du vil efter tilmelding, senest dagen før afholdelsen af kurset, få tilsendt et link til deltagelse. Har du ikke prøvet Zoom før, kan du kontakte Emma-Sophie Lundø på til.: 23 72 13 85 eller e-mail: esl@fof.dk for aftale, at I sammen kan teste Zoom, hvis du ønsker det. Kontakt Emma-Sophie Lundø om dette senest den fredag den 22. oktober. 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Emma-Sophie Lundø på FOF’s sekretariat på tlf.: 23 72 13 85 eller e-mail: esl@fof.dk   
 
Afbud  

Bliver du efter tilmelding forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele dette på: info@fof.dk.   
  
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Emma-Sophie Lundø på esl@fof.dk eller tlf.: 23 72 13 85  
  
Vi glæder os til at “se” dig.