Skip to content

Aftenskolelærer, pas nu rigtig godt på dig selv

Lær om psykologien bag underviserjobbet.  Jobbet som underviser kan godt kræve lidt ekstra, og særligt i et arbejdsliv hvor man ofte står alene over for en gruppe bliver trivsel og selvomsorg ekstra vigtigt.

Indhold 

Med et intenst fokus dagen igennem, får du et indblik i de psykologiske dynamikker som ofte kommer i spil når vi underviser, både på deltagersiden og hos os selv. Du får psykologfaglig viden og værktøjer til at arbejde mere bevidst med kontakten til de mennesker du underviser og lærer lidt mere om, hvordan du passer godt på dig selv og øger trivslen i dit arbejdsliv. 

Udbytte

På kursusdagen arbejder vi med:

  • Relationer: Du får viden om lærer-elevforholdet og nogle af de psykologiske faldgruber som kan følge med underviserrollen, så du bliver mere klar i relationen til de mennesker du underviser.
  • Kontaktsprog: Du får konkrete, sproglige værktøjer som hjælper dig med at styrke kontakten til de mennesker du underviser og booster det sociale engagement på dine hold.
  • Stress og udbrændthed: Du lærer at spotte tidlige tegn på mistrivsel og udbrændthed i dit arbejdsliv og får indblik i, hvad du kan gøre for at komme tilbage i trivsel.
  • Selvomsorg: Vi arbejder procesorienteret med selvomsorg og undersøger hvordan du bedst passer på dig selv i dit arbejdsliv.

Underviser

Birgitte Gorm er en af de få danske yogalærere der har en baggrund som psykolog og samtidig har mere end 10 års erfaring med at undervise, uddanne og supervisere undervisere indenfor meditation, yoga og bevægelse. Birgitte er certificeret i flere yogaformer og har været en frontløber for sansebaseret yoga og meditativ bevægelse siden hun begyndte at undervise i 2001 og har studeret med flere pionerer indenfor somatisk bevægelse, yoga og Zen siden, hun selv begyndte at meditere og dyrke yoga i 1990’erne. Ud over sin baggrund som psykolog har hun en etårig uddannelse i traumeterapi (SOMA embodiment med Sonia Gomez) og afslutter i 2023 den treårige uddannelse i Somatic Experiencing (SE) som arbejder kropsorienteret med nervesystemet i traumeterapi. I dag er hun specialiseret i at efteruddanne og opgradere yoga- og meditationslærere i de psykologiske dynamikker og roller som opstår i yogalokalet samt i nyere teorier om nervesystemet. Birgittes meditative praksis har rødder i Buddhistisk meditation som hun har praktiseret siden 1996.  

Målgruppe

Alle der underviser i bevægelsesformer hvor fokus beror på stres, nærvær og meditation (yoga, mindfulness, pilates, tai chi, qi gong, psykomotorik mv.)

Fakta om kurset 

Varighed

Kurset er et 1/1 dags kursus, kl. 10-16.  

Deltagerpris

Tilbud: Early Bird-pris á kr. 500,00 til og med 1. november, herefter er prisen kr. 650,00.

Øvrige deltagere uden for FOF-regi:
Tilbud: Early Bird-pris á kr. 1.000,00 til og med 1. november, herefter er prisen kr. 1.300,00.

Tid og sted (Jylland)

Lørdag 13. januar (2024) kl. 10-16.
FOF Aarhus, adresse opdateres.
Tilmeld dig kurset

Tid og sted (Sjælland)

Lørdag 3. februar (2024) kl. 10-16.
FOF Københavns Omegn, adresse opdateres. 
Tilmeld dig kurset

Har du bemærket?

Eksterne deltagere er velkomne på kurser arrangeret for undervisere i FOF, fx undervisere fra andre oplysningsforbund m fl. Del derfor gerne information om dette arrangement med dine ’kollegaer’ i faget.