Skip to content

Bevægelsesglæde

Denne video kan du kun se, hvis du accepterer alle cookies.

Bevægelsesglæde - lær om værdien af fællesskab, autonomi og kreativitet og hvordan du implementerer det i din holdundervisning. 

Indhold

Meget aktiv workshop, der har til formål at øge energi og træningsudbytte ved hjælp af praksisnære værktøjer, primært i at skabe tryghed og opnå en fællesskabsfølelse for den enkelte elev.

Du kan deltage uanset hvilken type bevægelsesunderviser du er og hvad du underviser i. Udgangspunktet i undervisningen er jo ens for os alle og altid, at vi som undervisere gerne vil have vores elever trygt ind ad døren så de er klar til at bevæge sig, og efter deres aktivitet, at se dem sendt godt ud ad døren med smil på læben, uanset om de er fysisk udmattede eller ej. 

På workshoppen kommer vi alle ud på gulvet og får afprøvet nye, sjove og inspirerende tilgange til at opnå de bedst mulige træningsudbytter for kursisterne i forskellige scenarier;

  • Ny elev på holdet? Hvordan er det lige, at vi helt smidigt får listet trygge og inviterende rammer ind til den nye der starter på holdet, mens vi samtidigt understøtter og også styrker det eksisterende fællesskab i gruppen? 

  • Hvordan hjælper du dine elever med at lande og komme i den rette ’sindstilstand’ til din undervisning. Skal de vækkes efter en trættende arbejdsdag, ud af hovedet og ned i kroppen eller noget helt tredje?

  • Hvordan tilfører du med fordel elementer af autonomi i din undervisning for at øge præstationen og indlæringen for dine elever, uden at du selv mister overblikket.

  • Hvordan styrker du som underviser fællesskabet gennem leg, kreativitet og interaktion på en måde der er udfordrende, sjov og uhøjtideligt og hvor interaktionen ikke bliver forceret – og det for øje at alle kan være med.

  • Hvordan flytter du fokus fra træning til bevægelse, uden at gå på kompromis med at eleverne får sved på panden og hvorfor ’fokus’ kan være et godt værktøj.

Udbytte

  • En bred vifte af trænings- og bevægelseselementer der vil udvide dit øvelseskatalog og give din undervisning en inspirationsindsprøjtning. 

  • Øvelser med fokus på kreativitet, reaktionsevne, balance, koordination og mobilitet.

  • Du styrkes med viden om, hvordan du undervejs i træningen får eleven til at opnå følelsen af at være i trygge rammer og tage aktiv del af fællesskabet, fx med brug af icebreakers (ryst-sammen-lege), partnerøvelser og gruppeøvelser.Du får selv afprøvet øvelser og værktøjer til at hjælpe dine elever til at interagere og have kontakt, uden at det er forceret og grænseoverskridende. 

  • Gennemgang og afprøvning af simple redskaber du kan bruge i din undervisning for at styrke elevernes autonomi og derved også deres styrke og præstation.

  • Netværk med bevægelsesundervisere

Målgruppe

Denne workshop henvender sig til alle undervisere i bevægelsesfag. Det giver så god mening at deltage, uanset om du til daglig underviser i alt fra yoga, seniortræning eller mavedans. Uanset dit træningsområde så vil du komme glad hjem fra denne workshop med spøjse ideer, metoder og redskaber du kan omsætte og tage i brug i din egen undervisning med det samme.

Underviser

Benjamin Buus Hjertemod har siden 2014 arbejdet med personlig træning, holdtræning, workshops og retreats både indendørs og udendørs. Benjamin har specialiseret sig i naturlig træning og har en kandidatgrad i interaktionsdesign med fokus på fællesskaber.

Praktik

Medbring: Håndklæde, drikke + pausesnack  

Fakta om kurset

Tid og sted (Jylland)

Lørdag 15. april 2023.
Kl. 10-12
Aarhus (Møllevangsskolen, gratis parkering)  

FOF-undervisere:
Tilbud: Early Bird-pris á kr. 300,00 til og med 10. marts, herefter er prisen kr. 400,00.

Øvrige deltagere uden for FOF-regi:
Tilbud: Early Bird-pris á kr. 600,00 til og med 10. marts, herefter er prisen kr. 800,00.

Klik og tilmeld dig kurset

Tid og sted (Sjælland)

Fredag 25. august 2023.
Køge (TEATERBYGNINGEN, Bag Haverne 1) 

FOF-undervisere:
Tilbud: Early Bird-pris á kr. 300,00 til og med 1. juni, herefter er prisen kr. 400,00.

Øvrige deltagere uden for FOF-regi:
Tilbud: Early Bird-pris á kr. 600,00 til og med 1. juni, herefter er prisen kr. 800,00.

Hold 1: Kl. 10-12
Klik og tilmeld dig kurset

Hold 2: Kl. 14-16
Klik og tilmeld dig kurset 

Har du bemærket?

Eksterne deltagere er velkomne på kurser arrangeret for undervisere i FOF, fx undervisere fra andre oplysningsforbund m fl. Du er meget velkommen til at dele information om dette arrangement med dine ’kollegaer’ i faget.