Skip to content

Den kvindelige cyklus - med færre gener, harmoniske hormoner og mere flow i hverdagen

Den kvindelige cyklus - med færre gener, harmoniske hormoner og mere flow i hverdagen

Indhold

Menstruationscyklussen er kategoriseret som det femte vitale sundhedsparameter af American College of Obstetricians & Gynocoligsts. Og cyklussen er dermed anerkendt som indikator for en kvindes sundhed.

Data peger på, at op mod 80% af kvinder har gener under menstruationen og hele 90% at har gener op til. Både generne og ubehaget er ikke noget, kvinder ’bare skal lære at leve med’, men er signaler vi skal lytte til. Og netop sandsynligheden for, at du møder kvinder med gener op til eller under menstruation på dine hold er stor, og nu er det tid til at udvide redskabskassen så vi i fremtiden ikke bare godtager ”det er den tid på måneden”. Eller vi som undervisere ikke fanger signalerne for hvornår der skal henvises til fagfolk. På dette grundige og indholdsrige kursus får du derfor indsigt i:

 • De fysiske og psykologiske aspekter af menstruationscyklussen og hvordan den kan berige kvinders liv, arbejde, sundhed og relationer.
 • En sund menstruationscyklus er udgangspunktet for en sund fertilitet, sexualitet og for hvordan overgangsalderen kommer til at forløbe.
 • Hvordan vi sikrer mere viden for, at kvinder ikke ser deres cyklus som et benspænd, men derimod forstår den kvindelig biologi som en force.
 • Hvad det er kroppen fortæller, hvis der er udfordringer i forbindelse med cyklussen, samt veje til at støtte den kærligt i balance.

Udbytte

 • Programmer med øvelser til den præmenstruelle fase.
 • Programmer til at lindre gener under menstruation.
 • Forståelse for det kvindelige hormonspejl og hvilken indflydelse de månedlige ændringer har på krop og væv. Herunder måder hvorpå træning kan tænkes i forhold til disse.
 • Redskaber til at støtte dine kursister når de har gener, og viden om hvornår det er vigtigt, at du henviser til fagspecialister.
 • Kroppens styresystemer og hvad du som underviser kan gøre for at skabe harmoniske hormoner.
 • Veje til at slippe gener og ubalancer i forbindelse med cyklus, fertilitet, sexlyst og overgangsalder.
 • En øget adgang til din intuition og forståelse af det feminine princip i dit arbejde som underviser og i det professionelle møde med piger og kvinder.

Målgruppe

Kursusindholdet henvender sig til undervisere der arbejder med unge kvinder eller underviser kvinder der har en cyklus, gerne vil være gravide, bruger/ikke bruger hormonel prævention eller som er i overgangsalderen. 

Underviser

Laila Tórsheim. Cand.mag. i psykologi, yogalærer med speciale i yoga for kvinder og forfatter til bestselleren ”Dit hemmelige våben – en guide til din kvindelige cyklus”. 

Tid og sted 

Adresse: FOF Sydøstjylland, Ane Stauningsvej 21B, 8700 Horsens. 

Dato: Fredag den 3. februar 2023 kl. 09.00-16.00

Pris og tilmelding

Kurset koster kr. 550,00 (inkl. frugt, vand, kaffe/the, frokost).

Du kan tilmelde dig kurset på dette link