Skip to content

Introduktion til "Komplet Sangteknik"

Introduktion til "Komplet Sangteknik"

Vi inviterer alle FOF’s musikundervisere til online kurset "Introduktion til Komplet SangteknikCVT (Complete Vocal Technique) ved Complete Vocal Institute.
Alle musik
undervisere er velkomne, uanset hvilken form for musik, du underviser i, og hvor i landet du underviser.  

Tid og sted
Kurset finder sted tirsdag den 21. juni kl. 10.00 - 14.00 online via Zoom. Efter tilmelding vil du senest dagen før kurset modtage et link til deltagelse.


Kursets indhold
Vi laver et overview af teknikken CVT (Complete Vocal Technique) og giver retningslinjer for at sikre sund stemmebrug.

Al brug af stemmen kan inddeles i 4 funktioner: Neutral, Curbing, Overdrive og Edge. Funktionerne adskiller sig ved at have en mere eller mindre metallet karakter. Langt de fleste sangtekniske problemer opstår pga. forkert brug af funktioner. Hver funktion har sit klanglige særpræg og sin egen fordel og begrænsning. For at styre udenom fejl og tekniske problemer er det vigtigt at kende og beherske funktionerne og deres fordele og ulemper. De fire funktioner skal trænes på hver sin måde, og vi vil gennemgå redskaber og værktøjer, der kan hjælpe sangeren med at finde den rette indstilling for de 4 funktioner. Der vil også være mulighed for en kort gennemgang af forskningen, der foregår på CVI, hvor man kan se billedmateriale og videoer af de 4 funktioner.


Kurset består af:

  •  Praktisk gennemgang af de 4 stemmefunktioner og hvordan man sikrer sund stemmebrug.
  •  Hands-on øvelser, hvor alle afprøver funktionerne i egen stemme.
    Alle får mulighed for at afprøve de 4 stemmefunktioner. For nogle deltagere kan noget være meget nyt og derfor i første omgang måske blot være en lyd, der frembringes. Og i andre situationer kan det forekomme mere almindeligt og derfor en mulighed for at afprøve funktionerne på udvalgte sangfraser. Derfor inviteres alle deltagere til at ”medbringe” en forud indøvet linje eller to i en sang, de gerne vil afprøve på forskellig vis.
  • Pædagogiske retningslinjer til at undervise i CVT (Complete Vocal Technique)
    Vi vil tale om, hvorledes det kan være hensigtsmæssigt at undervise i CVT. Underviseren vil også gennemgå, hvordan man pædagogisk kan tilgå en session. Afhængigt af tiden vil underviseren endvidere forsøge at inddrage og invitere deltagerne til at komme med deres bud undervejs.

Underviser
Anna Hansen er autoriseret CVT sangcoach, sanger og sangskriver. Anna er uddannet ved Söngskólinn í Reykjavík (Reykjavik Academy of Singing and Vocal Arts) samt Complete Vocal Institute både som advanced soloist og siden som underviser. I dag er hun sangunderviser hos Complete Vocal Institute, men har bl.a. også været sangcoach for Martin Jensen, deltagere i X-factor '21, freelance sanger og sangskriver - både udgivelser i eget navn og for andre, bl.a. for Netflix serien "Ragnarok”, korsanger for Aqua, Jakob Sveistrup m.fl. Hun har også været sessionsanger i Medley Studios (bl.a. til Ramasjangs “Mini MGP” og diverse demoindspilninger. 

Deltagerbevis
Du vil efter kurset modtage et deltagerbevis pr. mail.

Tilmelding
Du tilmelder dig via dette link. Der er i alt plads til 15 deltagere, og tilmelding foregår efter “først til mølle”-princippet.

Pris
Det koster 500 kr. at deltage i kurset for FOF’s musikundervisere.

Afbud
Bliver du efter tilmelding forhindret i at deltage, bedes du skrive til Helle Dannemand og meddele dette på: info@fof.dk.
Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at få pengene retur efter køb af billet. Køb af kurser, foredrag og lignende her på hjemmesiden er ikke omfattet af fortrydelsesretten (jf. forbrugeraftalelovens §18, stk. 2 - nr. 12).

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på info@fof.dk eller tlf.: 30 36 64 36

Vi glæder os til at se dig.