Skip to content

Grundlæggende undervisningsteknik for aftenskoleundervisere

Lær hvordan du opbygger og leverer professionel og engagerende undervisning, så deltagerne gives de bedste forudsætninger for læring og du samtidig oplever, at det er sjovt at undervise.
 

Indhold

Når vi underviser andre mennesker, gør vi det grundlæggende for at hjælpe dem. Vi ønsker at inspirere dem, kaste nyt lys på noget, afdække deres potentiale eller måske løfte dem med en ny kompetence. Uanset målet med vores undervisning, så handler det om at hjælpe andre mennesker. Og som Søren Kierkegaard citatet siger:

”At man, naar det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der. Dette er Hemmeligheden i al Hjælpekunst".

Dén filosofi er udgangspunktet på mini-kurset "Grundlæggende undervisningsteknik for aftenskoleundervisere", og vi sætter indgående fokus på nogle af de metoder og modeller, du kan bygge din undervisning op efter, fx:

  • Spørgeteknik
  • Menneskelige behov 
  • Forskellige kreative måder at designe din undervisning på

Udbytte:

  • Præsentation af MBS-kompasset som forudsætning for langtidsholdbar læring.
  • Indsigt i de 6 menneskelige behov og hvad de betyder for din undervisning.
  • Læringstrekanten, 4Mat modellen og andre grundlæggende forståelser for effektiv undervisning.
  • Viden og værktøjer til at planlægge, tilpasse og afvikle din undervisning, så den virker.
  • Lær Bedre™ modellen, der guider dig 360° rundt om transformerende undervisning.
  • Konkrete tips til at skabe rum og plads for engagerede deltagere.
  • Masser af tips, tricks og hacks til at løfte, lyse og livgive din undervisning og dine kursister.

Om Underviseren

Kursusleder og underviser på dette kursus er Uddannelseshusets egen chefunderviser, pædagogisk ansvarlig og partner Anja Thybo. 

Anja har designet kurser og undervist ledere, medarbejdere og unge studerende siden 2005. Hun er certificeret Master Coach, forfatter af coachingbogen ”Spørg mig lige” og så er hun passioneret for læring og udfoldelsen af menneskelige potentialer. Anja har et mål om at inspirere 10.000 sjæle på 10 år.

Målgruppe 

Kurset er målrettet og udviklet specifikt til FOF's undervisere, uanset hvilken underviserrolle(r) du står i. Med øje for vigtigheden af tilgange til læringsstile, og dertil en opkvalificering eller genopfriskning med de bedste værktøjer i underviserrygsækken er indholdet givet som en forudsætning for en god underviser-/læringsoplevelse.

Tid og sted

18. januar kl. 09.00-12.00. Online. Link til Zoom sendes i dagene før kursusstart. 

Pris og tilmelding

Kurset koster 350 kr. 

Du kan tilmelde dig på dette link