Skip to content

Planlæg, tilpas og afvikl din undervisning, så den virker

Og andre grundlæggende forståelser for effektiv undervisning for aftenskole undervisere. 

Lær hvordan du opbygger og leverer professionel og engagerende undervisning, så du giver dine elever de bedste forudsætninger for læring og du samtidig oplever, at det er sjovt at undervise. 

Indhold og udbytte

Når vi underviser andre mennesker, gør vi det grundlæggende for at hjælpe dem. Vi ønsker at inspirere dem, kaste nyt lys på noget, afdække deres potentiale eller måske løfte dem med en ny kompetence. Uanset målet med vores undervisning, så handler det om at hjælpe andre mennesker. Og som Søren Kierkegaard citatet siger: 
 
”At man, naar det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der. Dette er Hemmeligheden i al Hjælpekunst".
 
Dén filosofi er udgangspunktet på mini-kurset i grundlæggende undervisningsteknik for aftenskole undervisere, hvor vi meget tydeligt sætter fokus på nogle af de metoder og modeller, du kan bygge din undervisning op efter. Og vi kommer omkring emner som spørgeteknik, menneskelige behov og forskellige kreative måder at designe din undervisning på fx:

 

  • Præsentation af MBS-kompasset (Mind/Body/Soul) som forudsætning for langtidsholdbar læring.
  • Indsigt i de 6 menneskelige behov og hvad de betyder for din undervisning.
  • Læringstrekanten, ’4Mat modellen’ og andre grundlæggende forståelser for effektiv undervisning.
  • Viden og værktøjer til at planlægge, tilpasse og afvikle din undervisning, så den virker.
  • ’Lær Bedre™ modellen’, der guider dig 360° rundt om transformerende undervisning.
  • Konkrete tips til at skabe rum og plads for engagerede deltagere.
  • Masser af tips, tricks og hacks til at løfte, lyse og livgive din undervisning og dine kursister.

Underviseren

Kursusleder og underviser på dette kursus er Uddannelseshusets chefunderviser, pædagogisk ansvarlig og partner Anja Thybo. 

Anja har designet kurser og undervist ledere, medarbejdere og unge studerende siden 2005. Hun ved hvad der virker i undervisningen, og hvordan du kan fange og fastholde og engagere dine deltagere, så de får lyst til at komme igen og igen på dine kurser. 

Anja er certificeret Master Coach, forfatter af coachingbogen ’Spørg mig lige’ og så er hun passioneret læsehest og læringsekspert.

 

Fakta om kurset

Tid og sted

Fredag den 25. august 2023. Online kursus 
Kl. 09.00-12.00. Link til online deltagelse sendes i dagene forud kurset.

Deltagerpris

FOF-undervisere:

Tilbud: Early Bird-pris á kr. 500,00 til og med 1. juni, herefter er prisen kr. 650,00.

Øvrige deltagere uden for FOF-regi:
Tilbud: Early Bird-pris á Kr. 1.000,00 til og med 1. juni, herefter er prisen kr. 1.300,00.

Du kan tilmelde dig på dette link

Det siger tidligere kursusdeltagere

’Jeg har fået både inspiration og struktur til at planlægge min undervisning. En masse gode råd og tips som jeg lige kan tjekke ind med, så jeg er sikker på, at jeg er kommet hele vejen rundt’.


’Jeg fik helt vildt meget med mig, som jeg brugte samme dag, hvor jeg havde første kursusgang. Her følte jeg mig meget bedre udrustet og forberedt på nervøse/usikre kursister, som jeg faktisk også mødte på holdet’.


’Jeg fik indsigt i de grundlæggende behov, som bør dækkes for at skabe et godt læringsmiljø. Ideer til planlægning af undervisningen samt et overblik over hvad der virker og hvorfor’. 

Har du bemærket?

Eksterne deltagere er velkomne på kurser arrangeret for undervisere i FOF, fx undervisere fra andre oplysningsforbund m fl. Del derfor gerne information om dette arrangement med dine ’kollegaer’ i faget.