Skip to content

Her kan du få foredrag og kurser i 5 kommuner: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt og Læsø. Hvis et kursus allerede er startet, kan du stadig nå at deltage. Ring til os på tlf. 7025 5050 (mandag-torsdag kl. 10-14)

Komposition og sangskrivning

Komposition og sangskrivning

Kan du lide at skrive musik?

Her vil du lære om de forskellige kompositionsteknikker og tilgange til sangskrivning. Vi tager udgangspunkt i analyse af sange og kompositioner af kunstnere på tværs af genre som f.eks. Mads Langer, Sting, Herbie Hancock, Steve Reich og J. S. Bach. Al nutidig europæisk og amerikansk musik stammer fra gammel europæisk klassisk musik og folkemusik og alle nutidige genre har overraskende meget tilfælles.

Derfor skal vi lære om mange grundlæggende principper, som gør at musikken på tværs af genre virker helt som den skal. En stor del af tiden skal vi bruge på at skrive og analysere vores egne sange og kompositioner. Er der efterspørgsel, kan vi også analysere vores sangtekster.

Konkrete emner I løbet af kurset kommer vi til, at tale om konkrete kompositions teknikker som kanon og kontrapunkt, om motivisk og harmonisk udvikling, som hjælper os med at udvikle vores ideer, om produktionsteknikker som sound-scaping og om forskellige måder til at finde inspiration på.

Alle emner bliver formidlet gennem musikeksempler som f.eks. “Twist Your Ankle” af Andy Shauf og “Atmospheres” af György Ligeti. Vil du lære om hvad de to har til fælles? Så har du fundet den rigtig kursus.