Skip to content

Her kan du få foredrag og kurser i 5 kommuner: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt og Læsø. Hvis et kursus allerede er startet, kan du stadig nå at deltage. Ring til os på tlf. 7025 5050 (mandag-torsdag kl. 10-14)

Komposition og sangskrivning

Kan du lide at skrive musik?

Her vil du lære om de forskellige kompositionsteknikker og tilgange til sangskrivning. Vi tager udgangspunkt i analyse af sange og kompositioner af kunstnere på tværs af genre som f.eks. Mads Langer, Sting, Herbie Hancock, Steve Reich og J. S. Bach. Al nutidig europæisk og amerikansk musik stammer fra gammel europæisk klassisk musik og folkemusik og alle nutidige genre har overraskende meget tilfælles.

Derfor skal vi lære om mange grundlæggende principper, som gør at musikken på tværs af genre virker helt som den skal. En stor del af tiden skal vi bruge på at skrive og analysere vores egne sange og kompositioner. Er der efterspørgsel, kan vi også analysere vores sangtekster.

Konkrete emner I løbet af kurset kommer vi til, at tale om konkrete kompositions teknikker som kanon og kontrapunkt, om motivisk og harmonisk udvikling, som hjælper os med at udvikle vores ideer, om produktionsteknikker som sound-scaping og om forskellige måder til at finde inspiration på.

Alle emner bliver formidlet gennem musikeksempler som f.eks. “Twist Your Ankle” af Andy Shauf og “Atmospheres” af György Ligeti. Vil du lære om hvad de to har til fælles? Så har du fundet den rigtig kursus. 

 

Information

  • Dato 06.03.2023-20.03.2023
  • Adresse Hedegårdsskolen
    Nordens Alle 56
    9700 Brønderslev
  • Lokale E2
  • Bemærkninger medbring til sangskrivning: Blyant, papir, dit intrument, pc eller hvad du plejer at bruge til at skrive musik med eller som du kan forestille dig, at bruge til at skrive musik med.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 06.03.2023 19:00-20:50 Hedegårdsskolen Jan Sedlák
2 Mandag 13.03.2023 19:00-20:50 Hedegårdsskolen Jan Sedlák
3 Mandag 20.03.2023 19:00-20:50 Hedegårdsskolen Jan Sedlák

Jan Sedlák

12.01.23

Underviser i flg. fag
Elbas
Komposition/Sangskrivning

Faglige baggrund
Det Jyske Musikkonservatorium (Aalborg, DK): 
- Kandidatuddannelse i musik og musikpædagogik

Jaroslav Jezek Konservatorium (Prag, CZ):
- Uddannelse i poesi, tekst og sangskrivning

Henvisning til hjemmeside og facebook
www.jansedlakmusic.com
www.facebook.com/JanSedlakMusic