Skip to content

Serviceinfo: Det er ikke muligt at tilmelde sig kurser og foredrag på hjemmesiden fra torsdag den 28. september kl. 17.00 og indtil mandag den 2. oktober kl. 05.00. Pga. system opdatering.

En dag med gode hensigter

Louise Ariesen Rams, forfatter og psykoterapeut

Forholdet mellem arv og miljø i relation til dannelsen af vores personlighed er en stadig diskussion, men faktum er, at vores forældre og vores barndom har en enorm påvirkning på os resten af livet. 

En dag med gode hensigter er en fortælling om længslen efter kærlighed og om fortielser og skam fra en barndom med ensomhed og sårbarhed, der stadig mærkes ind i voksenlivet.
Det er barnets øjne på den voksne, der ikke formår at bære sit ansvar, og det er barnets ensomhed i en verden, hvor det, der burde være det allermest trygge, er noget, man slår sig på. Louise Rams fortæller en dyb og sårbar historie om en kamp, der ikke kan vindes, og om sår, der ikke kan læges.

Fortællingens ramme er opvæksten i en lille by i Nordjylland i 1980’erne, om en tilsyneladende forholdsvis normal familie udadtil og om alt, der var helt forkert indadtil. Familien ejer et vognmandsfirma, og forældrenes hverdag er fyldt op med arbejde. Moren passer telefon og kontor, mens far ofte er ude at køre. Det lyder helt normalt, men under overfladen er virkeligheden ikke helt så pæn og poleret.

De gode hensigter er aldrig nok. De sår, man får i barndommen, bliver til ar, der aldrig helt forsvinder, hvilket betyder, at de enorme svigt, som Louise oplever, sidder dybt i hende, da hun som voksen forsøger at have et forhold til sin mor. En mor, der ikke lever op til sit ansvar som mor. En mor, der er fanget i et liv, hun ikke ønsker sig, og som i sit flugtforsøg, svigter det allervigtigste, nemlig sine børn.

En dag med gode hensigter er i høj grad Louises egen fortælling – en fortælling som mange af os kan spejle sig os i og dermed også få en stemme. Louise har brudt tavsheden for familiens egen skyld – med de bedste hensigter.

Arrangeret i samarbejde med Hjørring Bibliotekerne.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 26.10.2023 19:00-21:00 Hjørring Bibliotek, Metropolen Louise Ariesen Rams

Louise Ariesen Rams