Skip to content
Foredraget UFO'erne kommer hos FOF Vest

UFO'erne kommer

Denne aften er dedikeret til UFO’er og søgen efter liv i rummet i selskab med astrofysiker og UFO-ekspert Michael Linden-Vørnle, Danmarks førende rumfartsformidler. I 2020 offentliggjorde USA’s Forsvarsministerium, de såkaldte "Pentagon UFO videos”, tre videoer af uidentificerede flyvende objekter optaget af jagerfly i perioden 2004-2015. I den forbindelse udtalte Pentagon, at man i de seneste år har oplevet et stigende antal af den slags indtrængen af ”uidentificerede luftfænomener” over amerikanske militærøvelsesområder. Hvad er op og ned? Vi får en forklaring af Michael Linden-Vørnle.

Vi smager denne aften på to østrigske vine, men er du mere til øl, så klarer vi også det. Drikkevarerne er inkluderet i prisen.

Mere om Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle har siden 2013 arbejdet som astrofysiker og chefkonsulent ved Institut for Rumforskning og teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU Space). Her arbejder han netop nu på opbygningen af et tværfagligt forskningscenter på DTU Space med fokus på rumsikkerhed (Space Safety). Rumsikkerhed handler grundlæggende om at forstå, følge og håndtere trusler fra rummet så som effekterne af udbrud på Solen (rumvejr), asteroider og kometer, der kan ramme Jorden samt menneskeskabte objekter i rummet – herunder rumskrot.
Han arbejder også med, hvordan satellitter og droner kan anvendes til bedre overvågning og kommunikation i Arktis og han er leder af DTU Space DroneCenter, der koordinerer og faciliterer forskning i og anvendelse af droner og droneteknologi samt udvikling af autonom infrastruktur.
Desuden har i mange år været tilknyttet den europæiske satellitmission Planck, der fra 2009 til 2012 lavede de hidtil mest detaljerede kort over eftergløden fra universets fødsel - det såkaldte Big Bang. En anden væsentlig interesse er eftersøgningen af liv i universet. Særligt mulig kontakt med intelligente civilisationer er i fokus. Hertil kommer innovativ udvikling og anvendelse af rumteknologi – ”New Space”.
Michaels interesse for rummet blev vakt den 18. april 1982, hvor han var blevet konfirmeret. En af gaverne var en stjernekikkert og da han denne aften ved et rent tilfælde så ringplaneten Saturn gennem teleskopet var hans rejse mod et liv med astrofysik og rumforskning begyndt!

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 15.03.2023 19:00-21:00 FOF Kursuslokaler, Esbjerg Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle