Skip to content
Meditation og Yoga hos FOF-Vest

Yoga- og vandretur ved Karlsgårde

Yoga- og vandretur ved Karlsgårde

En dag med fordybelse og tid til ro som byder på Stillevandring omkring Karlsgårde Sø, fysiske yogaøvelser, åndedrætsøvelser, afslapning og meditation.

Vi starter i Tambours Have med en lille introduktion til yoga, stilhed og meditation. 

Derefter går vi turen rundt om Karlsgårde Sø, ca. 6 km, som en stillevandring, dvs. vi går uden at tale. Når vi er i naturen i stilhed, bruger vi sanserne mere, og får dermed en mere intens oplevelse af naturen. Undervejs laver vi små stop med øvelser for krop og sind.

Tilbage i Tambours Have vil vi lave yoga på plænen (eller under halvtaget). 

Efterfølgende er der tid til at spise madpakke, op opleve haven på egen hånd. Du har adgang til Tambours Have indtil lukketid, så afsæt gerne hele dagen.
I yogaen arbejdes med fysiske øvelser, som giver styrke, stræk og smidighed. Åndedrættet har en central plads i yogaen, både som en naturlig del af øvelserne, men også som selvstændige øvelser. Der vil være stor variation i øvelserne og udfordring på alle niveauer.
Yoga kræver fokus indad i kroppen og sindet, og koncentrationen omkring øvelserne og åndedrættet giver en naturlig stilhed. 

Vi vil afslutte med liggende eller siddende afslapning/meditation.

Dagen vil blive tilrettelagt efter vejret, så vi veksler mellem at gå og lave yoga på en måde, hvor vi hele tiden kan holde varmen.

Du behøver ikke at have kendskab til yoga for at deltage. Det er for alle uanset alder og køn, og du kan også deltage, selv om du har nogle "skavanker" at tage hensyn til. Hvis du har problemer med længden på gåturen, har du mulighed for at korte turen af.

Medbring: 

  • Yogamåtte.
  • Tøj efter vejret - og som både giver mulighed for bevægelse og kan holde tørt og varmt.
  • Fodtøj til gåtur - gerne vandrestøvler eller gummistøvler, da ruten godt kan være våd. Da vejret nok endnu ikke er til yoga i bare tæer, så må du have fodtøj til dette også.