Skip to content
Yoga hos FOF-Vest

Yoga

Yoga til krop og sjæl

Forny din energi og få mere overskud med yoga. Forkæl din krop og dit sind med et eller flere af vores mange yogahold. Vi tilbyder mange forskellige typer af yoga, hvor du vil lære at træne kroppens styrke, balance og fleksibilitet og samtidig blive bedre til at være mindful og kunne håndtere tankerne og hverdagens stress. 

Undervisningen og kurserne i yoga bliver varetaget af vores dygtige, passionerede og engagerede undervisere, som løbende opdaterer, videreuddanner og lader sig inspirere inden for deres område. Vi tilbyder yogaundervisning i en eller flere af kommunerne Esbjerg, Varde og Fanø, så du har mulighed for at finde et hold i nærheden af dig. 

Hvorfor er yoga godt og sundt for kroppen? 

Yoga er for alle på tværs af aldersgrupper og styrke- og smidighedsniveau. 
Oprindeligt stammer yoga fra Indien, som er trædestenen mellem det jordiske og guddommelige. Senere opdagede man de mange positive egenskaber, som yogaen åbnede op for. Yogaen kom til den vestlige verden i det 19. århundrede og har lige siden været en god og skånsom måde at træne kroppen og sindet på. 

Hvilken yogatype passer til mig, og hvilken skal jeg vælge? 

Vi har forskellige former for yogastilarter. Vi har også yoga, som er en blanding af forskellige yogatyper. Du kan også finde yoga i kombination med meditation og mindfulness, som bidrager til ro, harmoni og brud på tankebølger. 

Her er en beskrivelse af nogle forskellige typer af yogastilarter:

Yin Yoga: 

Blide og dybe stræk i længere tid ad gangen - ofte i flere minutter. Der er her fokus på åndedrættet og at musklerne skal afspænde og give slip. 

Hatha Yoga: 

Langsomme og individuelle bevægelser der giver dig tiden til at perfektionere hver stilling. Der er stående, siddende og liggende stillinger som udføres i forbindelse med et roligt åndedræt.  

Meditation og Yoga: 

Blanding af klassiske yogaøvelser som smidiggør og styrker kroppen. I en kobling med meditation. Det giver dyb ro, åbner for bevidstheden, fornyer energien og frigør afspændinger i kroppen. 

Restorativ Yoga: 

Arbejd bevidst med krop og åndedræt. Ved denne form for yoga kobles der fra, friviges spændinger og sindet får ro i liggende afspændte øvelser med redskaber som puder, pøller, tæpper og yogablokke. 

Astanga Yoga / Flow Yoga: 

Flow i bevægelserne mellem hver stilling, hvor du skifter position ved hver vejrtrækning. 

Vinyasa Yoga: 

Dynamisk form i et højere tempo med fokus på seriebevægelser og åndedrag. Denne form stammer fra poweryoga.

Du kan læse mere om de forskellige undervisningsformer og metoder under hvert enkelt hold. 

Tilmelding til yoga i kommunerne Esbjerg, Varde og Fanø

Nedenfor kan du se alle vores kurser i yoga. Du kan her tilmelde dig kurserne. Hvis listen er tom, er det fordi, at vi for nuværende ikke tilbyder undervisning før næste sæson.

Har du spørgsmål vedrørende yogaholdene, er du velkommen til at kontakte underviserne via deres kontaktinformationer inde på de enkelte hold eller kontakt FOF Vest på telefon 7512 3805 eller e-mail tilmelding@fof-vest.dk

Filtrér
  1. 1
  2. 2