Skip to content
Patchwork for alle - FOF Vest

Patchwork for alle

Patchwork for alle

Er du nybegynder eller øvet patchworker, og har lyst til udfordringer eller hjælp til at komme i gang, så har du her muligheden.

Du må meget gerne medbringe egne stoffer, men der vil også være et udvalg i stof, sytilbehør samt sykits og mønstre at vælge imellem.

Vores underviser Linette underviser individuelt, og du kan derfor sy, det du har lyst til og samtidig lære noget nyt. 

 

Mere om patchwork:

Patchwork er kommet frem igen, efter det i flere år har været associeret med 70’ernes hippier. Det er blevet in at lave tæpper og lignende ud af stofrester – ikke mindst fordi, at det er bæredygtigt at bruge stofesterne, så der intet spild er, men også fordi det er en fed måde at udtrykke sin kreativitet på. Patchwork handler om at sy forskellige former for stof sammen til for eksempel tæpper. Det er en gammel teknik, og traditionelt syede man rester af stof sammen for at danne nye ting. I nyere tid er det dog næsten lige så ofte, at der bliver brugt nye stoffer. Der er faktisk blevet lavet stof, der er beregnet kun til patchwork. Men selve formålet med patchwork går ud på, at de forskellige stoffer først bliver klippet eller skæret i forskellige former, som for eksempel trekanter, firkanter eller hjerter, og så syes de sammen, så der til sidst bliver skabt et flot og unikt mønster. Du kan både sy det i hånden eller på en symaskine. Oftest så afslutter du et patchworktæppe med, at du quilter det, som er en teknik, hvor du syr en forside og bagside sammen med en eller anden form for mellemfoer, oftest vat. På den måde får du et dejligt blødt tæppe, som kan holde dig varm i de kolde måneder.

Materialeudgifter afhænger af, hvad du vil sy, og om du har noget med selv.