Skip to content
Løbbinding hos FOF Vest

Løbbinding

Løbbinding

Har du lyst til at lave dine egne bøtter, kurve og tasker er løbbinding måske noget for dig. Kurset tager udgangspunkt i en gammel teknik – tybrindbindingen, som anvendes i en nutidig form- og farvesprog. Når du mestrer teknikken, kan du binde de fineste og sjoveste kurve, tasker og meget andet. Materialerne er tov, snor og garn i mange forskellige kvaliteter: Jute, sisal, hamp, papir og hør mm. Vi mødes i et hyggeligt samvær og en overskuelig gruppe med god plads til alle.

Tybrindbindingen har sit navn efter 7000 år gamle tekstilrester, som er fundet på en jernalderboplads i Tybrindvig. Det er det ældste fund af løbbinding i Europa. Teknikken bruges over hele verden med lokale variationer. Her i Danmark har vi udviklet en mangfoldighed i udtrykket, så det er både tidsvarende og smukt.

På kurset lærer du den basale tybrindbinding, samt at starte og slutte et arbejde. Løbbinding er en rolig fremadskridende proces, hvor man binder sting på sting, og fordyber sig i processen. De fleste vil i løbet af weekenden kunne nå at afslutte et lille arbejde og påbegynde et nyt.

Du vi også få et indtryk af andre materialer og muligheder som f.eks. brugen af naturmaterialer og klude. 

Når du har lært teknikken, kan du lege med former og farver og binde de fineste og sjoveste bøtter, kurve, tasker, punge, bøtter, og meget andet. 

Vi arbejder i lokaler med god plads, så vi kan sidde med afstand. På kurset er der det værktøj, der er brug for, men du kan evt. selv medbringe et par stramajnåle, en spids saks og en lille fladtang.

Materialepris kr. 50,00 pr. deltager. Flere materialer kan købes på kurset.

Se mere på www.tovligheder.dk