Skip to content
Løbbinding - weekendkursus hos FOF Vest

Løbbinding - weekendkursus

Har du lyst til at lave dine egne bøtter, kurve og tasker er løbbinding måske noget for dig. Kurset tager udgangspunkt i en gammel teknik – tybrindbindingen, som anvendes i en nutidig form- og farvesprog. Når du mestrer teknikken, kan du binde de fineste og sjoveste kurve, tasker og meget andet. Materialerne er tov, snor og garn i mange forskellige kvaliteter: Jute, sisal, hamp, papir og hør mm. Vi mødes i et hyggeligt samvær og en overskuelig gruppe med god plads til alle.

Tybrindbindingen har sit navn efter 7000 år gamle tekstilrester, som er fundet på en jernalderboplads i Tybrindvig. Det er det ældste fund af løbbinding i Europa. Teknikken bruges over hele verden med lokale variationer. Her i Danmark har vi udviklet en mangfoldighed i udtrykket, så det er både tidsvarende og smukt.

På kurset lærer du den basale tybrindbinding, samt at starte og slutte et arbejde. Løbbinding er en rolig fremadskridende proces, hvor man binder sting på sting, og fordyber sig i processen. De fleste vil i løbet af weekenden kunne nå at afslutte et lille arbejde og påbegynde et nyt.

Du vi også få et indtryk af andre materialer og muligheder som f.eks. brugen af naturmaterialer og klude. 

Når du har lært teknikken, kan du lege med former og farver og binde de fineste og sjoveste bøtter, kurve, tasker, punge, bøtter, og meget andet. 

Vi arbejer i lokaler med god plads, så vi kan sidde med afstand.

På kurset er der det værktøj, der er brug for, men du kan evt. selv medbringe et par stramajnåle, en spids saks og en lille fladtang.

Materialepris kr. 50,00 pr. deltager. Flere materialer kan købes på kurset.

Se mere på www.tovligheder.dk

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 01.10.2022 09:30-15:30 Seminariehuset Brynhild Tophøj
2 Søndag 02.10.2022 09:30-15:30 Seminariehuset Brynhild Tophøj
Brynhild Tophøj underviser hos FOF-Vest
Underviser

Brynhild Tophøj

Min pædagogiske erfaring har jeg fra min læreruddannelse og en del år i folkeskolen. Efter en tid som lærer har jeg været i andre erhverv og sideløbende været korleder for Brammingkoret siden 1986.

I 2019 udgav jeg 4 hæfter om løbbinding/tybrindbinding som supplement til mine kurser. Se mere på www.tovligheder.dk.
Jeg har arbejdet med løbbinding i mange år og undervist i tybrindbinding siden 2014. Samtidig har jeg udstillet på Læsø kunstfestival, Hørvævsmuseet på Krengerup, Danmarks Industrimuseum Horsens og Bovbjerg fyr.

Siden 2019 har jeg været tilknyttet FOF Vest.