Skip to content
Sangundervisning og personlig udvikling hos FOF-Vest

Trivsel med toning og sang

Trivsel med toning og sang

Har du lyst og mod på at bruge din stemme til at skabe mere balance i sind og krop? Via tonerne og vibrationerne at blive afspændt helt ned på celleplan. Det er ganske enkelt og noget mennesket har gjort alle dage. Kom og skab ‘magi’ med andre stemmer og opnå velvære og godt humør.
 
Mange af os er udfordret af en travl hverdag med mange gøremål og knap så meget ro og stilhed. Man kan lidt firkantet sige at vi har skilt hoved og krop fra hinanden. Vi er altid på vej videre med praktiske opgaver og løsninger på problemstillinger og vi tager os sjældent den ro vi har så hårdt brug for. Vi yder maksimalt på både arbejde og hjemmefronten. Maksimalt er ikke det samme for alle og man kan sagtens føle sig presset, slidt, ‘bagefter’ og at livet bare suser forbi og hverdagen bare skal overstås, uden at man ‘ på papiret’ har en travl hverdag.
De fleste af os tager os ikke tid til at stoppe op, være stille og lade vores krop og sind fortælle os hvad vi har brug for og lyst til.
Heldigvis har vi et redskab til ro, egenomsorg og livsglæde i vores stemme og krop!

Toning er ikke et nyopfundet begreb, men noget mennesket altid har brugt, og faktisk stadig bruger dagligt. Bevidst eller ubevidst. Toning er i princippet det nyfødt barns første skrig og den døendes sidste suk. Derimellem findes latter, gråd, nynnen, sang, smerteskrig etc. Vi mennesker bruger lyd til at få en følelse ud af kroppen. Den energiudladning eller lyd vi afgiver skaber en mere balanceret tilstand i kroppen. Derfor kan vi bruge toning og sang bevidst og få større ro, balance og velvære i kroppen helt ned på celleplan, bla ved hjælp af de kemiske stoffer kroppen afgiver ved sang som bla. Oxytocin, også kaldt lykke- og fællesskabshormonet.

Det kræver ingen forudsætning for at tone og alle kan være med. Vi afspænder kroppen inden vi i fællesskab skaber lyd. Giv dig selv den gave og omsorg at finde ro og gå på opdagelse i egen stemme i samklang med andre.