Skip to content
Fransk for begyndere 2 - FOF Vest

Fransk for begyndere 2

Fransk for begyndere 2

Falder du i staver, når du hører det franske sprog? Drømmer du om at rejse Frankrig tyndt eller udforske et andet land i den fransktalende verden? Ville du ønske, du kunne begå dig på fransk og således komme tættere på den lokale befolkning? Så kom og vær med efter nytår.

På Fransk for begyndere 2.0 vil du lære det mest basale for at kunne føre en simpel samtale og begå dig som turist i de fleste situationer. Vi kigger naturligvis på grammatikken, men vi lægger hovedvægten på det aktive og nyttige ordforråd, faste vendinger og formuleringer samt den forståelige udtale.

Fransk for begyndere 2.0 er til dig, der allerede kan lidt fransk (faux débutant):

  • Måske har du for nylig fulgt et franskkursus for begyndere og har lyst til at fortsætte?
  • Måske har du studeret fransk på egen hånd og mangler hjælp eller motivation til at komme videre?
  • Måske er dit skolefransk ved at være temmelig rustent og trænger til en grundig genopfriskning?

Vi læser tekster, lytter til indspilninger, ser korte videoer, øver dialoger og spiller rollespil. Indimellem samler vi op på det, vi har lært undervejs med nogle strukturende grammatiske øvelser.

Undervisningen, der foregår hos FOF Vest i Kongensgade 70 i Esbjerg, strækker sig hver gang over 2 lektioner à 45 minutter. Halvvejs holder vi en kort pause, så vi lige kan få strakt benene og luftet hjernen lidt eventuelt over en kop kaffe eller en kop te, som der er mulighed for at trække i automaten for en 5-er i den hyggelige foyer café uden for undervisningslokalet.

 

Lidt om mig
Jeg tror ikke, at jeg overdriver, hvis jeg siger, at jeg har lang erfaring med sprogindlæring. Ikke blot har jeg undervist i sprog i adskillige år, jeg har også selv studeret sprog i årevis både formelt på universitetsniveau og uformelt som ”udenlandsdansker” i Bruxelles, hvor jeg har tilbragt det meste af mit voksenliv. Jeg er efterhånden nået til den konklusion, at den allervigtigste forudsætning for at lære et nyt fremmedsprog er, at der på holdet er en rar og afslappet atmosfære, der giver kursisterne lyst til at deltage og mod på at kaste sig ud i det.

Jeg glæder mig til at se dig efter nytår. Hvis du har spørgsmål angående niveau eller indhold, er du velkommen til at kontakte mig via mine kontaktoplysninger her på holdsiden eller gennem kontorets e-mail: tilmelding@fof-vest.dk.

Ann-Christina Hansen (AKA Stine)

  • Samfundssproglig studentereksamen fra Esbjerg Gymnasium
  • Master i oversættelse i engelsk, tysk og fransk fra l’Institut supérieur des traducteurs et interprètes
  • Pædagogikum med speciale i sprogundervisning
  • Mange års erfaring som freelance sprogunderviser, oversætter og teknisk forfatter
  • Periodevist udsendt med Læger Uden Grænser