Kulturrejser & Udflugter

Højskole Anholt

 BLIV KLOGERE PÅ ANHOLT - Norddjurs’ dejlige solskinsø

Velkommen til 5. sæson af FOF Djurslands højskoledage på Anholt.

Som tidligere deltagere vil vide, rummer Anholt, sin ringe størrelse til trods, et utal af spændende og interessante historier.

Dette års højskoledage har fokus på det at leve på øen Anholt, både i fortiden og i nutiden.

Hvilke udfordringer stod man overfor i 1700-tallet og hvordan er det at flytte til en ø med en flok børn i vores tid.

Til at fortælle om fortiden, har vi inviteret Maria von der Maase Rockwell Bendtsen, der er 14. generation i familien Rostgaard von der Maase, som har været ejere af Anholt siden 1674. Familiehistorien rummer mange spændende skæbner gennem de 346 år familien har haft tilknytning til øen, og på en byvandring i Anholt By vil Maria fortælle om steder der har haft betydning  for familien og anholterne, fx. Kammerherregården.

En ny anholtboer er Jakob Kjærgaard, der har boet på øen med sin kone og fem børn i 13 år. Han er den rette til at fortælle om det at rykke teltpælene op for at bosætte sig langt fra alt det gammelkendte. Med indsigt og humor hører vi om udfordringer og fordele ved ø-tilværelsen. Og så skal vi selvfølgelig smage på Jakobs stolthed: Anholt Gin, der er en fryd for ganen.

En tur til fyret er de flestes ønskedrøm, men mange orker ikke den lange vandring gennem ørkenen, så derfor er det med stor glæde at FOF i år kan tilbyde kørsel til fyret, hvor vi både skal op i fyret, besøge fyrgården og høre Casper Clemmensens medrivende beretning om slaget på Anholt i 1811, hvor et dansk angreb blev eftertrykkeligt slået tilbage af den engelske garnison der havde indtaget øen.

Se hele programmet HER