SUNDHED. MOTION og TRIVSEL

TaiChi Qigong og Gongbad

FOF Frederikssund tilbyder nu også formiddagshold i TAI CHI, QIGONG & GONGBAD.

Taichi/Qigong og Gongbad

Det er en dyb form for træning af krop og sind. 

Det er en kinesisk kampkunst, der i vore dage hovedsageligt trænes for at styrke sind og krop. Tai Chis vigtigste principper bygger på harmonien mellem Yin og YangYin og Yang er symbol for den grundlæggende dualitet i universet. Det er overgangen mellem Yin og Yang og det uendelige cirkulære samspil, der er det centrale i den oprindelige ide med tegnet. 

Bevægelserne udføres med hele kroppen, begynd nedefra, med fødderne, så hvor vægten er, så kroppens retning, og til sidst hænderne. Bevægelsen ”vokser” frem fra fødderne som er ”rødderne” i bevægelsen. Det kan trænes af alle personer, på alle niveauer og i alle aldre. Det er er både kropslig træning, meditation og selvforsvar i én pakke. 

Mit undervisningforløb i (styrke, udholdenhed/aerobt & anaerobt) vil udvikle motoriske færdigheder ved af forbedre kropsfunktion og bevidstheden om bevægelseslovene. At udvide læringsbegrebet om totalbevægelse samt kvaliteten i udførelsen af øvelsen og flowet i denne. At udvikle en progression til totalbevægelsesevne og kropsbølge ved arbejdet med bevægelsensgrundelementer. 

Min undervisning vil også beskytte mod overlast i led og muskler og opnå en god fysisk form i musklerne sammen med en naturlig bevægelighed i leddene. At forstå og være opmærksom på spænding og afspænding ved at bruge kroppens grundlæggende funktioner, for at sikre mod en anspændt holdning, og ja, også at have det sjovt. 

Qigong har sit fundament i Traditionel Kinesisk Medicin.

Qi betyder energi i betydningen livskraft/vitalitet/vigør. Gong betyder at kultivere/skabe/bevæge. Qi Gong betyder, at man med sin dedikerede indsats over tid forøger energiens kvalitet i kroppen, hvilket forbedrer helbreddet på alle måder. 

De fleste vil især i nogle øvelser mærke Qi som varme, snurren, prikken, stikken og summen. Energien bevæger sig derhen, hvor vores fokus er. Derfor har vi bevidst fokus på visualisering og bevægelse og hensigten med øvelsen. Det fremmer den gavnlige effekt, som Qigongøvelsen at afstresset krop og sind, sundhed effekter i balance evne, sammen stykke i muskel og bevægelighed i led og smidihehed i ligamente og koordination. Qi Gong er for alle. Bevægelserne er så rolige og nænsomme, at alle kan være med og hvis man har skavanker, kan øvelserne justeres så de passer til den enkelte. 

Gongbade er for alle aldre og Lyden har en meget større effekt end vi kan forestille os, fx  Dyb forløsning, i dine tanker, i din krop, i din sjæl. Lyden fra gongen rejser fra det ydre øre gennem kroppen via vagusnerven og påvirker hjernebølger, åndedræt og hjerterytme. Gongen resonerer med alle celler i kroppen og anspændthed, spændinger og stress smelter væk.