TURE og OPLEVELSER

Ture og oplevelser fra FOF Midtsjælland

Ture udbudt af FOF Midtsjælland, tilmelding sker på www.fof.dk/midtsj

 

TISVILDE FØR OG NU – badehoteller, pensionater og ildsjæle

Holdnummer: 211049

På vores vandretur hører vi om swingtidens badehoteller og pensioner, som Tisvildeleje var berømt for og hører om kendisser, kunstnere og nye tiltag af byens mange ildsjæle. Vi besøger Danmarks ældste kilde Sankt Helenekilde. Kilden har været kendt siden 1200 tallet som valfartssted for syge, der søgte håb om helbredelse i kildevandets formodede helbredende kraft. I dag valfarter musikelskere om sommeren til byens festivaler og andre musikalske tiltag. Inklusiv i prisen er en drink i det gamle badepensionat Kildegaard, en oase midt i det sommerhektiske Tisvildeleje og kaffe/te og petit four på Tisvilde Kro.

Afholdes: søn 13. juni 2021 kl. 14:00

 
Turleder: Mette Kromann Thomsen

 
Pris: kr. 300

 
Mødested: Tisvildeleje Station på p-pladsen, 3220 Tisvildeleje

Tilmeld på: www.fof.dk/midtsj  

 

PILGRIMSVANDRING PÅ TISVILDEVEJEN

Holdnummer: 211050

På denne tur vandrer vi på den sidste etape af Pilgrimsvejen Esrum -Tisvildevejen i Nordsjælland fra Ramløse til Tisvilde. Vi følger oldtidsvejen, som løber gennem de naturskønne områder Ellemosen, Holløse Bredning mod Tibirke kirke.  I 1100 tallet blev den opført på det gamle offersteds/helligkildes placering. Vi befinder os i et landskab som i årtusinder har været fuld af kraftsteder med hellige kilder, moser og gravhøje. På vores vandring er der tid til egen refleksion, og vi forbinder os med naturen via gå-meditation undervejs. Vores tur går gennem Tibirke bakker, Tibirke Lunde og vi slutter vores pilgrimsfærd ved Sankt Helenekilde og grav i Tisvildeleje, som var Danmarks mest kendte valfartssted i middelalderen. OBS: husk venligst frokost og noget at drikke til frokostpause, evt. siddeunderlag og gode vandresko.

Afholdes: søn 20. juni 2021 kl. 11:00,

Turleder: Mette Kromann Thomsen.

Pris: kr. 121

Mødested: Netto parkeringsplads Ramløse, Ellemosevej 2, 3200 Helsinge. Bus 320 R går fra Helsinge station og stå af ved stoppested Ramløse skole.

Tilmeld på: www.fof.dk/midtsj