Scrapbog & decoupage


Kreativitet som hobby 

Saml dine minder i scrapbøger 

Scrapbooking er oprindeligt en amerikansk trend, men er gennem de senere år også blevet populært i Danmark – og med god grund. Helt grundlæggende handler scrapbøger om at samle din minder og billeder og sætte det sammen til en slags mindebog. Dertil kan du pynte siderne flot i forskellige farver, efter tema eller i kategorier og dekorerer med alverdens ting og sager.

Det er en fantastisk og hyggelig måde at være kreativ på, og samtidig får du skabt fine mindebøger enten til dig selv, et brudepar, en barnedåb eller børnebørnene. Du kan bruge alverdens ting til at skabe flotte sider til dine bøger – fx papir og karton, stempler, bånd, perler, postkort, breve, avisudklip, billeder, stof, klistermærker m.m. Kun fantasien sætter grænser, når du skal i gang med at kreerer dine flotte bøger. Find frem til din helt egen stil og opdag, hvor hurtigt du vil blive bidt af scrapbøger som hobby.

Vær kreativ med decoupage

Dronning Margrethe II har udgivet bogen De vilde svaner, hvori hun viser sit store talent for decoupage. Hun har illustreret H.C. Andersens eventyr med 43 af sine egne decoupager, som udelukkende af udklip fra forskellige billeder. I England har decoupage været anerkendt som en selvstændig kunstart siden 1800-tallet, og det er da også de smukkeste kunstværker, man kan skabe – blot ved hjælp af lim og papir.

Decoupage kan laves som selvstændige værker og illustrationer, men man kan også lave decoupage på eksempelvis æsker, bakker, glas og møbler. Kun fantasien sætter grænser. Til at fremtrylle de små kunstværker bruges decoupagelim samt ting som papir, billeder, udklip og servietter.  

Se flere kreative hold her