Yoga

Yin yoga

Yin-yoga

Yin yoga i København – blid yoga, der giver ro i krop og sind

Yin yoga er en rolig og meditativ yogaform baseret på den kinesiske meridianlære. Lange dybe stræk stimulerer kroppens bindevæv, led, organer og muskler, og dit nærvær trænes gennem mindfulness-øvelser.

Læs mere om yin yoga

Yin yoga er en blid og langsom yogaform med fokus på dybdegående stræk, der har en dyb virkning i kroppen på særligt bindevævet. I yin yang yoga kombineres disse stræk med et mere dynamisk flow af yogastillinger. Yin yoga handler ikke om at oparbejde fysisk styrke som fx astanga yoga gør. Yin yoga handler snarere om at spænde af, give efter, frigive spændinger i kroppen og blødgøre bindevævet. Hvis ikke du bevæger kroppen nok, kan bindevævet trække sig sammen og blive stift. Øvelserne i yin yoga er med til at strække bindevævet, så du mindsker risikoen for skader og smerter.

Hvordan foregår undervisningen i yin yoga?

I yin yoga arbejder vi med kroppens forskellige dele, fx ryg, hofter og bækken, som afspændes gennem en række rolige, meditative stillinger. I yin yoga handler det om at få musklerne til at slappe af og give slip, så bindevævet kan strækkes. Stillingerne i yin yoga er derfor primært siddende og liggende og holdes i cirka 3-7 minutter af gangen. Åndedrætstræning og afspænding indgår også i undervisningen.

Hvad er fordelene ved at dyrke yin yoga

Det langsomme tempo og det rolige åndedræt i yin yoga gør, at du vil opleve øget ro, koncentration, smidighed og velvære samt en forløsning af spændinger og blokeringer i krop og sind.

Hvem er undervisningen i yin yoga henvendt til?

Yin yoga er for alle – både dig med fysiske udfordringer, og dig med en travl og aktiv hverdag, som trænger til et pusterum.

Hvilket niveau foregår undervisningen på i yin yoga?

Vores yogahold er som udgangspunkt ikke opdelt i niveauer. Hvis andet er tilfældet, vil det fremgå af kursusbeskrivelsen. Det betyder, at du kan deltage på alle FOF Københavns yogakurser uanset om du er nybegynder eller har dyrket yoga i mange år. Yoga er ikke en holdsport – derfor er der plads til både begyndere og øvede på de fleste hold. Underviseren tilpasser sin undervisning efter den enkeltes behov og niveau. Du er ikke til besvær som nybegynder. Prøv dig frem og bed endelig om hjælp fra din underviser undervejs.

Hvem underviser i yin yoga?

Vores yogaundervisere er erfarne og kompetente med en bred vifte af erfaringer fra både ind- og udland, og de holder sig opdaterede med den nyeste viden om yoga og yogaundervisning. Du kan læse om underviseren under det enkelte hold.

Hvor kan jeg tilmelde mig kurserne i yin yoga?

Du kan se alle vores yin yogahold herunder. Her kan du også tilmelde dig yogaundervisningen i København og de andre områder, vi dækker. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig på tlf. 4596 0100 eller e-mail adm@fofkbh.dk