Forældre og børn

Heltetræning

Heltetræning - trygge børn -  forløb for børn i FOF Køge bugt 

OBS: Opstart forventes september 2020

 

Heltetræning - Praktisk dannelse for børn, unge, Ladies & Gentlemen

Heltetræning er praktisk dannelse og kan noget helt særligt, som ikke ses andre steder i landet og vi er de eneste der tilbyder denne form for undervisning. 
Helt betyder Hel og derfor arbejder vi med begrebet Helte og Heltinder og altid med en dybde hvor praktisk dannelse af børn og unge, er tilstede. Filosofien bag, er at mennesket er det hele og derfor arbejder vi med krop, følelser og psyken, som er de bærende elementer, for at skabe livstryghed for barnet. Livstryghed er tilstede når barnet forstår sig selv og andre. Her dannes et selvbillede af, hvem de er og ikke bare hvad de er. Når børn er klar over det, er de livstrygge og har mod på livet.
Barnets særpræg er barnets ressource og indeholder både en skygge og en styrkeside. Hvis barnet ikke lærer sit eget særpræg at kende, bliver det en større udfordring, at starte i skole. Inden barnet starter i skolen skal barnet være skoleklar, når barnet ikke er skoleklar er der mange børn der bøvler med nogle særpræg, der ikke er særlig hensigtsmæssige og det vil fylde hele vejen op i gennem skolelivet. Heltetræningen lærer børn og unge, at tage sig af deres eget særpræg. Når børn har lært det bliver de mere trygge og er i balance. 
I Heltetræning arbejder vi med fire ting barnet skal være, for at blive et helt menneske. Det er spontanitet, æstetik, handlekraft og eftertænksomhed. Har barnet alle fire dele, er man blevet hel og dermed en Helt.
Heltetræning er kropslig sansetræning på højt plan, begejstrende undervisning, sprogstimulering, sang, dans, kampkunst, skaberkraft, ro og koncentration samt Qi Gong. Vi træner børn og unge i heltemod, viljestyrke, nærvær, nysgerrighed, selvkontrol og vedholdenhed.
Vi laver Heltetræning fordi alle mennesker uanset alder skal have adgang til sin egen dannelse.

Den ydre helt (3 – 6 år) 
Træningen gør dit barn skoleklar med superkræfter fra fem dyr, fantasi og indlæringsevne.

Den indre helt (Skolebørn 7 – 12 år) 
Træningen handler om at kunne begå sig og navigere mellem det tæmmede og utæmmede. Det vil give dig mere selvværd og selvtillid, der tilsammen gør dig selvsikker.

Læs mere om indholdet i ved at klikke på kursustitlerne:

DEN INDRE HELT

DEN YDRE HELT