Foredrag og kulturelle oplevelser

Viking - Ran, ild og sværd

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg

Vikingetiden er en af de helt centrale perioder i danmarkshistorien og den er mere populær og fascinerende end det meste andet historie.

"VIKING" er Jeanette Varbergs brede fortælling om vikingetiden – den tager fat, hvor fortidens slagmarker slap, men er i øvrigt sin helt egen fortælling. Hun sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og kilderne. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og i sidste ende land. Plyndringer, slagmarker og magtkampe, politiske magtspil, rænkespil og landvindinger er alle facetter af fortællingen om vikingerne ude i Skandinavien og Europa. Samtidig så tiden en stærk udvikling af de skandinaviske kongedømmer, store konger samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender. Heri spillede også kvinderne en afgørende rolle, omend ofte i skyggen af deres mænd.

Mens vi normalt sætter vikingetidens århundreder fra midt i 700-tallet til midt i 1000-tallet, udvider Jeanette Varberg perioden, så vi får et spænd på godt 700 års historie. Baseret på arkæologiske fund og historiske kilder formidles et langt stræk fra 300-tallet til begyndelsen af 1100-tallet.

Girokvittering eller udskrift fra netbank forevises ved indgangen.


Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
38859
man 19-10-20 19:00
Hvalsø Kulturhus
6 lekt.
Kr. 150