Foredrag og kulturelle oplevelser

Spændende foredrag på Kærbo

Spændende foredrag på Kærbo

Onsdag den 9. september 2020
”Fik du sagt det du ville”
Charlotte Bøving og Christina Jørgensen

Foredraget handler om en værdig død og den svære samtale om liv og død. Privat såvel som fagligt. Hvordan kan der skabes grobund for at ”LEVE” – og ikke kun ”OVERLEVE”, når alvorlig sygdom og død kommer tæt på… Hvordan får vi plads til smil og grin trods dødelig alvor? Og må man det?
Døden kan være år eller bare et sekund væk…! Så vi skal tage stilling – længe inden det uundgåelige nærmer sig! Vi sætter også fokus på det optimale samspil mellem patient, pårørende, patientorganisationer og sundhedsfagligt personale. At turde at se frygt, alvorlige diagnoser eller døden i øjnene kræver mod og overskud… Alle følelser kan være i spil… Døden er blevet et tabu – det vil vi lave om på…! Få sagt det du vil…!


Onsdag den 21. oktober 2020, kl.10 og
Onsdag den 18. november kl. 10
”Jeg kunne hvad jeg ville”
Peter Mygind

 “Hvordan jeg overvandt forhindringerne, opnåede succes, og blev et stærkere menneske”. Som ungt menneske var det ikke altid lige let at være Peter Mygind.
“Jeg var det sorte får” – “Der var ingen, der troede på mig” Men Peter VILLE! – Og dén vilje bevirkede, at det lykkedes!
“Jeg skulle fandme vise dem… og det gjorde jeg” Peter Mygind deler gerne ud af sine erfaringer, som alle kan lære noget af!
Det er både rørende og morsomt, og – ikke mindst – noget alle kan bruge!
Både som privatperson, men også i arbejdslivet. Peter fortæller, hvordan det er muligt både at være et vældigt stærkt – men samtidigt også et meget følsomt menneske.
Og dér ligger måske opskriften på succes.
– Dybest set handler det om, at du kan hvad du vil!

Onsdag den 21. oktober 2020, kl. 13.30 og onsdag den 18. november 2020, kl. 13.30
”Fra den ene hjernehalvdel til den anden”
Erik Clausen

The grand old man – is still going strong. Spred vingerne ud og tag på en tur ind i gøglerens verden, hvor han vender alle ting på hovedet. Om ikke andet, så vender han tingene på vrangen. Stiller spørgsmålstegn ved den stærkt opreklamerede normalitet. Stiller lighedstegn mellem mænd og kvinder, absolut til kvindernes fordel, når Erik Clausen gennemgår hvordan Vorherre havde det, da han skabte henholdsvis manden og kvinden.
Det er et talkshow på fuld speed - glem alt om ”ældrebyrden”. Her er det Erik Clausen, der med sin lange livserfaring øser forskellige anekdoter ud over jer med risiko for humoristiske bivirkninger og risiko for, at du kan kende dig selv, mand eller kvinde, ung eller gammel. Det er Clausen på slap line - meget slap. En guitarist spille lidt under showet og Erik synger en sang eller to.

Onsdag den 21. januar 2021.
At turde livet
Connie Svendsen

Spænd sikkerhedsbæltet og gør klar til takeoff, når stewardessen, Connie Svendsen går i luften med sit nyeste foredrag. Hun prikker til janteloven, gør op med ”brokkerøvene” og sætter fokus på styrken i vores forskelligheder.
Når Connie Svendsen går på arbejde i Thomas Cook Airlines, oplever hun sjældent en passager, som ikke orker en uge med sol, mad og drikke. Alligevel er der dem, som ikke kan sove for havets brus, eller dem, som synes, der er for meget sand på stranden. Hvad sker der lige?

Onsdag den 10. marts 2021
”Humor – en måde at overleve på”
Hans Pilgaard 

Terrortrusler, fugleinfluenza, krig, gammelt kød, global opvarmning og passiv rygning… Der ER ikke meget at grine af – derfor er det så vigtigt, at vi gør det! For vi har ét liv – måske kun denne ene chance for at ha´ det sjovt for alvor, mens vi er her. Det er ikke altid nemt – men det er altid et valg. Og det er faktisk dit! Humor kan bruges som våben, som forsvar og som isbryder. Humoristisk sans forløser, giver håb og er den livsvigtige 7.sans. Fra ordforklaringen i ordbogen til krisen med kæresten. Fra besøget på sygehuset til tv-optagelsen der gik anderledes end planlagt. Fra skænderiet der blev ødelagt af et grin til glimtet af håb om, at det hele bliver lidt bedre i morgen. Så vi lever – i stedet for bare overlever…

Tilmelding på Aktivitetscentret Kærbo. 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
36855
ons 11-09-19 13:30
Kærbo, Ishøj
30 lekt.
Kr. 700
38851
ons 09-09-20 13:30
Kærbo, Ishøj
30 lekt.
Kr. 730
38850
ons 09-09-20 10:00
Kærbo, Ishøj
30 lekt.
Kr. 730
36854
ons 11-09-19 10:00
Kærbo, Ishøj
30 lekt.
Kr. 700