Sprog

Fransk

Frankrig er et dejligt rejseland – og taler du fransk, bliver landet endnu mere spændende.

Sammen med sproget lærer du en masse om fransk kultur, historie og sociale forhold.  Vi benytter inspirerende undervisningsmaterialer og former, og dertil franske nyhedsmedier, musik og interessante sprogblogs. 
Undervisningen bygger på, at tale fransk og lytte til fransk. 

 

 

OVERSIGT OVER UNDERVISNINGSNIVEAUER
Læs venligst inden du vælger holdNiveau 1-4 (A1)
Forstår og benytter hverdagsudtryk til basale konkrete formål. Eksempel niv. 1; angive navn og bopæl, samt personlige data og familiære relationer. Svare på spørgsmål om ting man synes om – eller det modsatte. Efter nogle sæsoner vil man på niveau 4 kunne føre meget lette samtaler på sproget, hvis modparten er tålmodig, hjælpsom og forstående. Tid i alt, 3-4 sæsoner eller 100-200 ti

Niveau 5-9 (A2)
Forstår hovedparten af nødvendige og ofte benyttede hverdagsudtryk. Eksempel; tale om arbejde, nære omgivelser, indkøb og mere komplicerede familiære forhold. Kan føre en samtale om emner og temaer der har at gøre med det daglige liv, og hvor man selv udtrykker det man har behov for at sige. De fleste studenter med 3 års fransk til og med niveau A, vil ligge i dette område. (Også selv om det er nogle år siden man blev student).

Niveau 10-14 (B1)
Forstår de vigtige og afgørende pointer når modparten taler korrekt og forståeligt, om alle almindelige hverdagsbegivenheder. Eksempel; Alle kendte temaer på job, i skolen og sammen med indfødte om sport og fritidsinteresser. Kan klare sig i alle sværere situationer man møder på rejser, også når der lokalt tales på et mere egnspræget sprog. Du kan holde en simpel tale om dig selv, din familie og om ting du interesserer dig for. Du kan fortælle om en oplevelse, en begivenhed eller dine planer, drømme, mål, ideer og ønsker, hvor du klart og tydeligt udtrykker og forklarer dine begrundelser. De fleste på dette niveau har haft fransk som hobby i mange år, og de har holdt deres færdigheder ved lige ved regelmæssige rejser (i Frankrig), eller på franskhold med hovedvægt på det talte sprog.