Udeliv

Sejlerkurser

Lær at sejle med FOF Køge Bugt, og få et duelighedsbevis eller bliv yachtskipper

Vil du gerne få luft under vingerne til gebærde dig vands, så er FOF Køge Bugts sejlerskole noget for dig. Vi tilbyder flere praktiske og teoretiske kurser hvor du har rig mulighed for at blive fortrolig med sejlads. Du kan bl.a. tage dit duelighedsbevis eller blive yachtskipper. Vær opmærksom på at vores udbud af af sejlerkurser kan variere fra sæson til sæson. Du kan finde flere detaljer under de enkelte kurser, hvor der også er mulighed for tilmelding.

Læs mere

Teoretiske og praktiske sejlerkurser i Køge Bugt

Sejlerskolen tilbyder teoretiske kurser i duelighedsprøven i sejlads, så du kan få dit duelighedsbevis. Derudover tilbyder vi yachtskippereksamen af 3. grad. Forudsætning for at gå til eksamen er at eksaminanden er indehaver af duelighedsbevis eller speedbådsbevis. 

Vores praktiske sejlerkurser omfatter bl.a. den praktiske del af duelighedsprøven i sejlads og yachtskippereksamen, som er et lovkrav for sejlads for fritidssejlere Kurserne i yachtskippereksamen afholdes om efteråret, hvorimod kurserne til den praktiske og teoretiske del af duelighedsprøven kun afholdes om foråret.

Hvad skal jeg med et duelighedsbevis?

Duelighedsbeviset er en teoretisk og praktisk uddannelse, som Søfartsstyrelsen anbefaler, at du tager før din første sejlads. Den giver dig nemlig de forudsætninger, der er nødvendige for at færdes til søs, og som er til gavn for din og andres sikkerhed. Det er dog ikke et lovkrav, så længe du sejler en båd med en skroglængde på under 15 m. Med et duelighedsbevis i hånden viser du, at du har styr på de grundlæggende og vigtigste sejladsteknikker. Med bestået yachtskippereksamen kan du føre fritidsfartøjer med en skroglængde på op til 24m i Østersøen, Nordsøen, Norge, Færøerne, langs Grønlands kyster samt omkring de Britiske øer.