Kulturrejser og udflugter

Elbphilharmonie Hamburg - koncert og opera

Elbphilarmonie FOF Kolding-Vejen

Elbphilharmonie Hamburg - koncert og opera

Eksklusiv musikalsk weekendtur med de bedste pladser.

OBS: Når der opstår venteliste på turen så tøv ikke med at tilmelde dig alligevel. Når vi igen får billetter til Elbphiharmonien kontakter vi ventelisten inden vi åbner for salget.  

Det er stort set umuligt at få billetter til Hamburgs nye koncerthus - Elbphilharmonie - så tilmeld dig nu og glæd dig til en fantastisk oplevelse. Vi har fået ekstraordinært gode pladser - både her og i Staatsoper!

Lørdag kører vi fra Kolding og nyder undervejs et rundstykke med kaffe/te i bussen på vej sydpå ... (Bussen starter i Esbjerg og Vejen inden den når til Kolding, så husk at anføre, hvor du vil stige på.)

Vi holder en kort frokostpause undervejs, for vi vil hurtigt til Hamburg, hvor vi indleder med en byrundtur omkring de vigtigste seværdigheder. En lokal, dansktalende guide, kommer ombord og tager os ud på en aktuel tur og fortæller, hvad vi ser undervejs. Hvor lang rundturen bliver, afhænger af trafik og tidspunktet. Der er rigeligt at se på og der er både de velkendte steder og de nye steder, som er skudt op i byen de seneste år. 

Ved 15.45-tiden er vi fremme ved vores hotel i Hamborg, hvor vores værelser venter på os. 
Vi skal bo centralt i Hamborg med mulighed for at gå ud på egen hånd. 

Sammen spiser vi aftensmad i hotellets restaurant kl. 17.30. En hovedret sammen med en øl eller vand er inkluderet i prisen.

Vi mødes bagefter i hotellets reception og går de få hundrede meter til Staatsoper. 

Kl. 19.30 er vi på plads på rækkerne 5, 6 og 7 til en spændende opførelse af Falstaff, Guiseppe Verdis sidste store mesterværk fra 1893. Den muntre og raffinerede opera opsummerer hele hans mesterlige talent og blev den eneste komedie, Verdi lavede. Ridderen Falstaff er en fed, forfængelig og pralende levemand. Han planlægger at forføre to gifte fruer i Windsor for at lokke penge ud af dem – men de kloge koner gør ham grundigt til grin. Hovmod står for fald og kvindelist er ikke sådan at spøge med. Tutto nel mondo è burla = alt i verden er en vittighed. 

Efter forestillingen er der måske stemning for at mødes i hotellets bar og lande den fælles oplevelse.

Søndag er der god tid til morgenmaden inden vi kl. 09.30 tjekker ud.  

Bussen tager os til Elbphilharmonien i god tid til at få et indtryk af det imponerende byggeri, herunder at gå en tur rundt om bygningen i 30 meters højde, en stor oplevelse!

Vi skal til koncert i Elbphilharmonien kl. 11.00, hvor Philharmonisches Staatsorchester Hamburg, under ledelse af chefdirigenten siden 2015, Kent Nagano. spiller Ludwig van Beethovens Missa solemnis D-Dur op. 123 – mellem guddommelighed og menneskelighed -  som han komponerede parallelt med sammensætningen af den niende symfoni. ”Fra hjertet – må det komme igen til hjertet”. Beethoven var overbevist om, at denne musik var hans største værk – med viljen til at gøre det uforståelige i livet håndgribeligt. 

Til dette mesterværk har vi sikret os billetter på 1., 2. og 3. række… Nyd det!

Efter koncerten i den fantastiske sal spiser vi frokost i Elbphilharmonien – hovedret og dessert samt en øl eller vand er inkluderet i prisen. 

Således klar til hjemturen kører vi nordpå igen – med en pause undervejs. Vi tager afsked med hinanden efterhånden som vi når til de samme steder, hvor vi steg på. En hel masse oplevelser rigere…

 I januar udsendes rejseplan med nøjagtige påstigningstidspunkter og -steder

Vi tager forbehold for nødvendige ændringer i programmet.

.
Inkluderet i prisen er
Busrejse i god, moderne bus med rejselederservice
Rundstykke med kaffe/te på udrejsedagen
En nat i delt dobbeltværelse på godt, centralt hotel
Morgenbuffet søndag
Gode billetter i Elbphilharmonien og Staatsoper
Guidet byrundtur i Hamborg
Aftensmad med en øl eller vand før Falstaff lørdag
Frokost med en øl eller vand i Elbphilharmonien efter koncerten søndag.
Bidrag til rejsegarantifonden (Teknisk arrangør: FOF, nr 2544)

 

Elbphilharmonie

 

DsG2lsa3CJo