Kulturrejser og udflugter

Danmarks vikingetid

Turen går til Danmarks Vikingetid

Turen går til Danmarks Vikingetid 

6 dages rejse tilbage til Danmarks vikingetid med forfatteren til Turen går til vikingetiden – oplev byggekongen Harald Blåtands ringborge og broer, runesten og skibssætninger, unikke fund af sølv og guld, smag på vikingetiden og mød de danske vikinger anno 2020

Læs mere om turen og se flere billeder - klik her 

Ifølge historiske kilder overfaldt en gruppe mænd fra Skandinavien i 793 de forsvarsløse munke på øen Lindisfarne ud for den engelske kyst – det første vidnesbyrd om en handling, der om noget har været med til at karakterisere vikingetiden og årstallet er derfor blevet (mis)brugt som udtryk for starten på vikingetiden. Naturligvis forholdt det sig ikke sådan, at de mennesker, der boede i Skandinavien på den tid fra den ene dag til den anden kaldte sig vikinger. Mange års forskning i vikingetiden har tydeligt understreget at grunden til de dramatiske ændringer i det danske samfund, som finder sted igennem perioden, de unikke kunstneriske udtryk og i det hele taget et kulturfællesskab i Skandinavien væsensforskelligt fra det europæiske fastland ses allerede fra begyndelsen af 700-tallet. Faktisk var viking slet ikke noget man var, det var noget man gjorde. At drage i viking betød at tage på rejse, og det samme gør vi nu – tager på en rejse 1000 år tilbage til vikingetiden for at komme helt tæt på denne periode af Danmarkshistorien. En periode der som ingen anden er synonym med mystik og drama, store omvæltninger, men også en sammenlignelighed med vores eget samfund i dag – for første gang kan vi for alvor spejle os i fortiden. Måske netop derfor er vikingetiden stadig levende omkring os med hornede hjelme, logoer på busser, gummistøvler og leverpostej.


På denne rejse kommer vi hele vejen rundt om vikingetiden! Fra øst til vest og syd til nord drager vi gennem vikingetidens Danmark – også Hedeby syd for den tyske grænse. Vi skal opleve de store monumenter rejst af konger og stormænd: ringborge, broer, storhaller og gravmonumenter. Vi får et indblik i dagliglivet som det tog sig ud for langt de fleste mennesker i Danmark i vikingetiden – og føler næsten vi står ansigt til ansigt med dem, når de taler direkte til os fra de mange bevarede runesten. Politiske forhold, landskabet og udviklingen i samfundet vil blive vendt og drejet – ikke mindst når vi sammen smager på vikingetiden ved de mange fælles måltider. Forhåbentlig vil rejsen ikke bare give nogle nye uforglemmelige rejseminder, men også en større forståelse for dybden, nuancerne og fascinationen ved vikingetiden!

Rejseleder på turen Sanne Jakobsen 

Rejseleder: Sanne Jakobsen er uddannet historiker og arkæolog ved Københavns Universitet. Hun har arbejdet med dansk vikingeturisme i en årrække, senest som sekretariatsleder for Vikingebuen – det nationale netværk af de største danske vikingeattraktioner. I november 2017 udkom hun på Politikens Forlag som forfatter til Turen går til vikingetiden. Som rejseleder har hendes primære destinationer været Australien og krydstogter i Caribien.

Prisen er: 9700 DKR                  Læs mere om turen og se flere billeder - klik her       

Inkluderet i rejsens pris er:
Hoteller, der er en oplevelse i sig selv, som Munkebo Kro, Restrup Slotshotel og Hotel Dagmar i Ribe.
Ophold i dobbeltværelse med bad og toilet på 5 forskellige 3-stjernede hoteller i Danmark og Nordtyskland.
Kørsel i moderne 4-stjernet turistbus
Professionel og servicemindet chauffør.
Historieuddannet rejseleder med speciale i Vikingetiden og forfatter til “Turen går til Danmarks Vikingetid”, der endvidere har mange års erfaring som rejseleder.
5 x morgenmad
5 x frokost
4 x aftensmad
Entré og guide til 15 attraktioner! Nationalmuseet, Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Lejre Museum, Sagnlandet Lejre, Fugledegård besøgscenter i Naturpark Åmosen, guide ved Vikingeborgen Trelleborg, Vikingemuseet Ladby, guide ved Kongernes Jelling, Wikinger Museum Haithabu, Museet Ribes Vikinger, Ribe VikingeCenter, Bork Vikingehavn, Hobro Museum, Fyrkat VikingeCenter og Lindholm Høje
Samtlige entreer og rundvisninger på alle 15 steder er inklusiv!
Skat moms og bidrag til Rejsegarantifonden. Historiske Rejser har medlemsnummer 2592.
 

Tillæg
Sejltur med vikingeskib på Roskilde fjord – 190 DKR. Tilmelding eller ej skal ske ved tilmelding til rejsen.
Aftensmad på egen hånd i Ribe og i Slesvig samt frokost på 1. dag i København.
Enkeltværelsestillæg på 1.550 DKR. Begrænset antal af enkeltværelser.
Ved tilmelding til rejsen opnår man mulighed for at købe “Turen går til vikingetiden” til særpris 149 kr. mod normalt 190 kr. Forfatter er rejseleder på turen Sanne Jakobsen.

Læs mere om turen og se flere billeder - klik her 

Turen går til vikingetiden med FOF Kolding