Diverse fag

Persiske livretter, Jul

Har du lyst til at pifte de klassiske retter på julefrokostbordet op i år - eller måske bare finde spændende, ny inspiration til smagfulde retter?

En persisk middag kan virke overdådig, nærmest malerisk, med sine farverige risretter, gryderetter, dips, salater og søde sager. Kunsten ved det persiske køkken er, at man stadig skal kunne smage råvarerne, at maden ikke bliver overkrydret eller for stærk. Persisk mad er nemlig ikke stærk. Derudover er det et super sundt køkken!

På dette spændende kursus kommer vi omkring nogle af de mest populære mazzeh (små retter), den persiske and som et dejligt alternativ til den traditionelle juleand, den magiske safran fra Iran med sin solgule farve og persisk rosenvand, som hyppigt bliver brugt i de delikate desserter. Vi vil også løfte sløret for hemmelighederne bag den perfekte polo, som er persisk dampet ris.

Du lærer bl.a. at lave:
Den dejlige gryderet, khoreshte fesenjoon, persisk and med granatæble og valnøddesauce. Et godt alternativ til juleanden!
Den lækre cremede yoghurt-dip mâste boorani med kanel.
Dampet juvelris med rosiner, berberisbær, nødder, kandiseret appelsin, rosenvand og safran.
Vi tager en tur op i det grønne bjerge ved det Kaspiske Hav og laver egnens mest populære ret, zeytoon parvardeh.
Persisk marcipankonfekt med rosenvand og pistacie.
Vi smager på populære persiske pickles, såsom sprøde saltede babyagurker, syltede vilde skalotteløg og eddikesyltede hvidløg.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
201703
lør 28-11-20 11:00
Roskilde
Mehran Zandian
1 gange
Kr. 422