Byvandring i metropolzonen - og frokst i Axel Towers

Byvandring i metropolzonen - og frokost i Axel Towers

Filosof og kunsthistoriker Frederik Lindskov


Axel Towers fremstår med åbne butikker og en skybar i 10. etages højde. Frederik Lindskov giver dig den samlede fortælling om den såkaldte metropolzoneplan i området omkring Rådhuspladsen, Tivoli og Hovedbanegården. 
 
Hvad er visionerne for den bydel, man er i færd med at skabe?

Tivoli Food Hall er åbnet med et væld af kulinariske oplevelser og et spektakulært vue ind over den gamle have. Postcentralen fra 1979 bag hovedbanegården er nu revet helt ned, og om få år vil et helt nyt business district til 5 mia. kr. vokse frem - med 7 tårne helt op til 115 m høje. Samtidig arbejdes der på at overdække Vesterport banegrav og rive Poul Gernes' farvestrålende Palads ned for herved at give plads til et endnu et nyt og centralt område i København - med flere høje tårne! Hvad der sker på Vesterbro i disse år er ikke småting! 

Vi mødes på Axel Torv og bevæger os forbi banegraven, Arne Jacobsens SAS Hotel, Postgrunden og SEB-Bank. Vi går på lynvisit i Tivoli Food Hall, og slutter vores tur af med et kig på områdets nye perle, Axel Towers, der sætter så høje standarder, at vi må glæde os til de kommende års nye projekter. Ikke mindst fordi det er samme arkitektteam, der nu bebygger postgrunden.

Vi runder dagens byvandring af med en udsøgt frokost i restaurant Trio højt til vejrs i Axel Towers. Her går man efter en Michelinstjerne ... og det kan man godt smage!

Turen foregår primært udendørs og egner sig ikke for gangbesværede, distance: ca. 2 km. 

Incl. i prisen: Guidet byvandring og 2 retters lækker menu med et glas vin eller vand og brød ad libitum.

Møde- og slutsted
: Ved Robert Jacobsens skulptur "De 7 Axler", Palads Hovedindgang, Axeltorv 9, 1609 København V.