Foredrag

I’m Your Man
Gary Snider spiller Leonard Cohen

Torsdag den 27. februar kl. 19 på Odder Bibliotek

Gary Snider
Leonard Cohen er et kendt navn for de fleste. Han var hyppig gæst i Danmark og trak fulde huse til sine koncerter. Han skilte sig ud fra mængden i kraft af sin dybe stemme, høje alder og sit omfattende repertoire af anmelderroste sange og tekster.

Du kan nu opleve Leonard Cohen i skikkelse af Gary Snider. De kommer begge fra Canada og har også meget andet til fælles: jødisk baggrund, kærlighed til guitar, omflakkende liv m.m.

Gary, som har boet i Danmark i mange år, krydrer sin fortolkning af den velkendte musik med anekdoter og fortællinger om mesteren, som han har studeret nøje.


I’m Your Man er et show, hvor Gary giver den som Leonard Cohen, med dyb stemme, slips og habit og den velkendte karakteristiske hat. Her har du mulighed for at høre troværdige fortolkninger af mesterens mest kendte og elskede hits som: Suzanne, So Long Marianne, Halleluja, First We Take Manhattan, Ain’t no Cure for Love og mange andre.

Kom og vær med til en hyldest til en af vor tids store kunstnere.
 
Billetter á 75 kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk.Billetpris ved indgangen 90 kr. (med forbehold for udsolgt).
Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem FOF Odder og Odder Bibliotek.

 

Turen går til engelsk fodbold
– en fodboldaften med Morten Bruun

Mandag den 2. marts kl. 19 på Odder Bibliotek

Morgen Bruun 
Kom med til en aften i fodboldens tegn, når vi får besøg af tidligere fodboldspiller og nuværende kommentator og studievært Morten Bruun.

Morten var med i den danske EM–trup i 1992, som vandt EM-trofæet til Danmark, og så har han en stor passion for engelske fodbold. Den passion kommer til udtryk i Mortens nyeste bog ”Matchday” (2019), som er en rejse gennem engelsk fodbolds fascinerende landskab. Det er denne rejse aftenens foredrag tager udgangspunkt i.

Så kom og hør om de store Derbies, de bitre nedrykningsslag og alle pokalfinalerne. Du kommer med på togtur over de bløde bakker i Yorkshire og ned i de overfyldte undergrundstog i London. 

Du skal med i kommentatorboksen, og du skal møde de største af de engelske klubber. Men også nogle af de små. Du skal møde alle 24 engelske mesterhold, lige fra Manchester United med deres tyve triumfer til klubber som Ipswich Town, Leicester City og Nottingham Forest, der blot vandt en enkelt gang.

Billetter á 100 kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 125 kr. (med forbehold for udsolgt). 

Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem FOF Odder og Odder Bibliotek.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jorden rundt og hjem igen
Foredrag med Emil Erichsen

OBS NY dato
Onsdag den 26. februar 4. marts kl. 19 på Odder Gymnasium
  
 Emil Erichsen
Efter tre års jordomsejling ombord på skibet Havana vendte Emil Midé Erichsen hjem til Danmark i 2016. I dette foredrag fortæller han historien om den omvæltning, det var at komme hjem igen. Gennem nye historier fra sejlturen og endnu ikke viste klip fra ”Kurs mod fjerne kyster”, vil Emil tage publikum med ombord på Havanas rejse hjemover. Han vil med indlevelse fortælle om, hvordan det var fra den ene dag til den anden at skifte den stille hverdag på båden ud med et liv hjemme i gamle rammer - men med et forandret syn på tilværelsen.


I foredraget vil Emil også tage publikum med op langs vestkysten af Norge og hele vejen til Svalbard med familiens ”nye” skib Wallenberg. Med flotte billeder og videooptagelser kommer tilhørerne med ned under overfladen, ned i den fantastiske blå verden og vil opleve svømmende kammuslinger, vilde spækhuggere og kæmpestore pukkelhvaler.


Med oplevelser og fortællinger fra den sydlige halvkugle i Stillehavet til Barentshavet nord for polarcirklen fortæller Emil også om en jordklode, der er hårdt presset og under forandring.


Billetter á 125
kr. + gebyr kan købes påwww.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 150 kr. (med forbehold for udsolgt).


Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem FOF Odder og Odder Bibliotek.

 

Børn, unge og medier
Foredrag ved Stine Liv Johansen og Malene Charlotte Larsen

Mandag den 9. marts kl. 19 på Odder Bibliotek

 Børn, liv og medier
Hvilken rolle spiller digitale medier i børn og unges liv i dag? Hvordan indgår sociale netværksmedier og digitale platforme som en del af børns og unges leg og venskabsrelationer? Hvad betyder nutidens medielandskab for den måde, børn og unge engagerer og præsenterer sig selv online?


De to medieforskere Stine Liv Johansen (Aarhus Universitet) og Malene Charlotte Larsen (Aalborg Universitet) vil i deres oplæg præsentere ny, forskningsbaseret viden om børn og unges mediebrug i relation til emner som legepraksis, sociale relationer og selvfremstilling. Oplægget er baseret på bogen ’Børn, unge og medier’, der udkom i 2019.

Kom og bliv klogere på børn og unges forskellige praksisser og brug af medier på tværs af aldersgrupper og deltag i debatten om skærme, digitale rettigheder og børns dannelse i og med det digitale. 


Billetter á 50
kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 60 kr. (med forbehold for udsolgt).


Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem FOF Odder, AOF Odder, Odder Kommune og Odder Bibliotek.
Arrangementet er støttet af AOF Odder og FOF Odders 10%-pulje.

 

Sara Omar

Tirsdag den 10. marts kl. 19 på Odder Gymnasium
 
 Sara Omar

Sara Omar er prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001. Hendes debutroman ”Dødevaskeren” (2017) har ligget på samtlige bestsellerlister hos de danske boghandlere og er solgt til udgivelse i en række lande.

”Dødevaskeren” har været genstand for stor debat især på grund af bogens kontroversielle indhold om kvindeundertrykkelse, incest, pædofili, vold, voldtægt, æresforbrydelser, æresdrab og social kontrol i visse muslimske kredse. Men også Saras mod til at tage bladet fra munden har vakt opmærksomhed. Romanen er inspireret af virkeligheden.

Sara Omar er aktuel med efterfølgeren til ”Dødevaskeren”- ”Skyggedanseren” (2019) - som også er en barsk og kompromisløs roman, der indeholder kærlighed, omsorg og skønhed.


Du kan se frem til et spændende og debatskabende foredrag med en stærk kvinde.


Sara Omar bliver interviewet af cand. mag. Charlotte Kastberg Kæseler.


Billetter á 100
kr. + gebyr kan købes på www.odderbilletten.dk. Billetpris ved indgangen 125 kr. (med forbehold for udsolgt).


Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem AOF Odder, FOF Odder og Odder Bibliotek. Arrangementet er støttet af AOF Odder og FOF Odders 10%-pulje.