Foredrag | Debat

Plads til at være menneske? v/ Svend Brinkmann

Foredrag med Svend Brinkmann hos FOF Odense og Fredericia

​Grundet coronakrisen er dette arrangement i første omgang aflyst. Vi arbejder på en ny dato. 

Kom til foredrag med Svend Brinkmann 

”Kend dig selv!” stod der over Apollontemplet i Delfi i det gamle Grækenland. I nyere tid er udsagnet fortolket som en opfordring til at gå på opdagelse i ens eget indre. Man skal kende sig selv for at kunne udvikle sig personligt, realisere sine indre potentialer eller blive den bedste udgave af sig selv. Ofte er selvudviklingen anset som en nødvendighed, ikke bare i privatlivet, men også på arbejdet. Grækerne mente dog formentlig noget andet med udsagnet: Nemlig at man først og fremmest skal kende sig selv som et menneske. Altså som et væsen med visse almene karakteristika, der lever sit liv sammen med andre. At kende sig selv som et menneske er derfor et dannelsesprojekt, som er noget andet end individuel selvudvikling. Men hvad er egentlig et menneske? Hvor kan et moderne menneske hente ressourcer til at forstå, hvad et menneske er? Og er der plads til at være menneske? Gennem foredraget introduceres forskellige menneskebilleder – herunder det biologiske, rationelle, følende, sociale og religiøse menneske – og det diskuteres, om nutidens samfund overhovedet giver plads til at være menneske. Svend Brinkmann kommer også ind på, hvordan det menneskelige er under pres af en teknologisk udvikling, hvor mennesket søges optimeret både psykologisk, medicinsk, neurologisk og digitalt.

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. Han er især kendt for sin trilogi med bestsellerbøgerne Stå fast, Ståsteder og Gå glip. I 2015 modtog han DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og i 2017 udnævnte Politiken ham til årets meningsdanner i Danmark. Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen.

Er du studerende? Så koster billetten 175 kr. Du vælger blot "Studenterpris" under "Billettype" (Husk gyldigt studiekort).

Foredraget er omfattet af vores rabatordning, hvor du får 10% rabat ved køb af minimum 10 billetter og 20% ved køb af minimum 20 billetter. Rabatbilletterne kan ikke købes via nettet, så ring på telefon 66116845.

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
133
man 20-04-20 19:00
Magasinet Odense
FOF
1 lekt.
Kr. 225