Kulturhøjskoler

Kulturhøjskolen Fredericia

Kulturhøjskolen 

​Efteråret 2020

Velkommen i FOFs kulturhøjskole i Fredericia, hvor du kan opleve en række spændende foredragsholdere i Tøjhuset, Koncertsalen, Gothersgade 34, 7000 Fredericia.

Alle foredrag ligger på fredage kl. 09.30 - 12.00, og der er gratis kaffe, te og vand.  
Kulturhøjskolen ledes af Dagny Køster og Poul Storgaard Mikkelsen. 

6 gange

Pris for hele serien kr. 695,-

Holdnummer 202120

Kulturhøjskolen i Fredericia 2020

Fredag den 25. september

Eventyr med is i maven
Asbjørn Skjøth Bruun, ingeniør, ultraskiløber og tidligere medlem af SIRIUS-patruljen

Kom med på et grønlandseventyr og hør om 26 måneder med hunde, slæde, ski, is, sne, hård frost, storslået natur og ubrydeligt kammeratskab. Hør om mål, motivation, selvledelse og at turde følge sine mål. Hør om drømmene, slædekørsel og det frie liv ved Slædepatruljen SIRIUS. Alt sammen krydret med en røverhistorie, en løgnehistorie og en enkelt skrøne fra den yderste forpost af rigsfællesskabet, hvor klipper, is og vilde dyr er din eneste nabo!

 

Fredag den 2. oktober  

Livet i udkanten
Heidi Kølle Andersen, forfatter og cand.mag. i dansk og historie

Hjemstavnen og provinsen er hot i litteraturen! Med udgangspunkt i sin roman "Døden kommer med ål" fortæller forfatteren Heidi Kølle Andersen om sin opvækst på Langeland. Bogen giver indblik i børneliv, kvindeliv og mandeliv i 1960´ernes fiskermiljø i Bagenkop. Skildringerne er rå og ligefremme, så man kommer ind under huden på personerne også sprogligt set, fx får vi lydprøver på det langelandsk, der var en del af forfatterens lydtapet som barn.

 

Fredag den 9. oktober

Politik og præsidenter – USA lige nu
Niels Bjerre-Poulsen, ph.d. i amerikansk historie, lektor ved SDU


Som optakt til præsidentvalget den 3. november tager vi temperaturen på den politiske tilstand i Donald Trumps USA. Et af de centrale spørgsmål i den amerikanske samfundsdebat lyder: Er præsident Trump egenhændigt i færd med at forandre det amerikanske samfund og USA’s rolle i verden, eller er han snarere et symptom på en dybere krise i den demokratiske orden? Og vender ”normale” tilstande mon tilbage, når Trump engang er væk fra præsidentembedet?

 

Fredag den 23. oktober

Østeuropæerne – 30 år efter Berlin-murens fald                           
Anne Haubek og Thomas Ubbesen, tidligere DR-udenrigsjournalister

Tag med på en rejse i øjenhøjde gennem 15 østeuropæiske lande. En rejse med tog og bus, som Haubek og Ubbesen foretog i 2019 til de yderste hjørner af den gamle Østblok, og hvor de mødte mange af vores østeuropæiske naboer. De har talt med menige mennesker, hvis skæbner er formet af kommunisme og undertrykkelse, og som blev kastebolde for historien. Hvad tænker de i dag om de 30 år, der er gået? Og hvordan tolker de deres eget lands historie?

 

Fredag den 30. oktober

Sprog og identitet
Henrik Hagemann, cand.mag., fhv. generalsekretær for Nordisk Råd og fhv. medlem af Dansk Sprognævn

Hvad siger vore ord om kulturpåvirkninger udefra gennem tiden? Vi tager på en kulturhistorisk rejse gennem det danske sprogs historie. Hvilke sprog er vi blevet påvirket af gennem århundrederne? Hvordan er det med låneord og gamle danske ord? Og hvor befinder det danske sprog sig i dag?

 

Fredag den 6. november

Glimt af Grønland – oplæsning og sang
Julie Berthelsen, dansk-grønlandsk sangerinde

I dette foredrag fortæller Julie hjerteligt og personligt om sine tidligste minder fra barndommen i Grønland. Foredraget tager afsæt i bogen “Min barndom i Grønland”, som Julie har været med til at skrive. Glæd dig til en fortryllende formiddag, når Julie Berthelsen giver et indblik i sin barndom langt oppe i nord med hjertevarme og autentiske fortællinger. Indimellem oplæsning synger Julie også cirka 4 grønlandske sange, fra et land der knytter sig med poesi og fortælling til Julies egen historie. 


Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.
Ret til ændringer i programmet forbeholdes.
Læs mere og køb billet på www.fof-ofm.dk eller ring til os på 6611 6845

 

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
202120
fre 02-10-20 09:30
Tøjhuset
FOF
6 lekt.
Kr. 695