Kulturhøjskoler

Kulturhøjskolen Fredericia

Kulturhøjskolen 

Foråret 2020

Velkommen i FOFs kulturhøjskole i Fredericia, hvor du kan opleve en række spændende foredragsholdere i Tøjhuset, Koncertsalen, Gothersgade 34, 7000 Fredericia.

Alle foredrag ligger på fredage kl. 09.30 - 12.00, og der er gratis kaffe, te og vand.  
Kulturhøjskolen ledes af Dagny Køster og Poul Storgaard Mikkelsen. 

Fredag den 21. februar

Marie Brixtofte

Livet med min far
Marie Brixtofte, psykolog og forfatter

Marie Brixtofte fortæller om sin barndom og opvækst med sin far, den populære Farumborgmester og Venstrepolitiker Peter Brixtofte, der kæmpede med et massivt alkoholmisbrug. Hun giver en personlig og ærlig indsigt i misbruget, omsorgssvigtet og om kampen for at beskytte sin far og hans omdømme – samt den store sorg, hun blev ramt af, da han døde i 2016. 

 

Fredag den 28. februar Karsten Merrald Sørensen

Til evig ihukommelse – en fortælling om mennesker, byen og kirkerne i Fredericia i 1600- og 1700-tallet
Karsten Merrald Sørensen, museumsleder ved Museerne i Fredericia  

Karsten Merrald Sørensen fortæller om byen og de mennesker, der levede i Fredericia i 1600- og 1700-tallet ved at fokusere på det ene rum, hvor man jævnligt mødtes – kirken. Her ser man en delt by mellem borgerskab og militær i fæstningsbyen. Kirkerne var desuden et formidabelt sted, hvis datidens mennesker gerne vil fremhæve deres egen stand og vigtighed. Noget der ikke adskiller nutidens danskere fra fortidens. 

 

Fredag den 6. marts

Etik i tiden – dilemmaer og udfordringer i den moderne verden Bolette Marie Kjær Jørgensen
Bolette Marie Kjær Jørgensen, næstformand i Det Etiske Råd

Etik drejer sig om, hvad vi bør gøre som enkeltindivider og som samfund. Etik er styrende for os alle, og angår derfor også os alle. Vi bliver ofte opmærksomme på etik, når vi er i tvivl om, hvad der er rigtigst at gøre. Netop derfor er der behov for at diskutere etikken i forbindelse med nye teknologier fx bio- og genteknologier og indenfor sundhedsvæsnet. Disse kan have store konsekvenser for vores liv og for kommende generationer. 

 

Fredag den 13. marts

Anekdoter fra de skrå brædder Kom til foredrag med Lars Halby hos FOF Fredericia
Lars Halby, skuespiller og teaterformidler

Hør spændende historier fra et liv som teaterformidler, skuespiller, rundviser i Operaen, Skuespilhuset og Gamle Scene/Det Kongelige Teater samt Det ny Teater. Foredragsholderen fortæller om de personligheder, han har mødt i teaterverdenen og om hans mangeartede arbejdsliv med teater og film.

 

Fredag den 20. marts

Jens og Marie Jessen og kampen for et dansk FlensborgKom til foredrag med Linda Lassen hos FOF Fredericia
Linda Lassen, forfatter

I anledning af 100-året for genforeningen af Danmark sætter dette foredrag fokus på det arbejde, der blev gjort for at bevare danskheden under fremmed herredømme. Linda Lassen tager i foredraget afsæt i sin bog ”Jens og Marie – en genforeningsroman” (2019), og hovedvægten vil være på nationalitetskampen, som den førtes længere sydpå – anført af Jens Jessen, Marie Jessen og de ansatte på Flensborg Avis.

 

Fredag den 27. marts

På sporet af Vitus BeringJohn Andersen hos Kulturhøjskolen Fredericia
John Andersen, arkitekt, polarforsker, forfatter og eventyrer

John Andersen er både medlem af Eventyrernes Klub og De Berejstes Klub, og han har da også mere vovemod og eventyrlyst end de fleste – hans rejse-cv lyder bl.a. på bjergbestigning, arkæologiske ekspeditioner, isbjørnemærkninger samt kajakekspeditioner overalt langs Grønlands og Canadas kyster. I 2016 kørte John Andersen på motorcykel fra Skt. Petersborg til Stillehavet – i sporet på de historiske rejser, som Vitus Bering fra Horsens foretog i 1700-tallet. Denne formiddag tager vi med på den eventyrlige rejse! 


Kulturhøjskolen er en samlet pakke, så der kan altså ikke købes billetter til de enkelte foredrag.
Ret til ændringer forbeholdes.
Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
200120
fre 21-02-20 09:30
Tøjhuset
FOF
6 lekt.
Kr. 695