Natur | Udeliv

Sprogø

Oplev Sprogø med FOF Odense-Fredericia-Middelfart

Velkommen til en eventyrlig dag på Sprogø

- øen midt i landet og med en central placering midt i tusind års danmarkshistorie

Kom med på en gudet bustur til den fredede ø midt i Storebælt. Her er unik flora og fauna, historiske fortidsminder og moderne tekniske installationer. Det er kun tilladt at besøge Sprogø i et meget begrænset omfang og med speciel tilladelse, som FOF har fået nogle få gange om året.

Vi har en guide med fra Nyborg, som fortæller om den rolle, Sprogø har spillet igennem tiderne. Lige fra Valdemars Borg blev anlagt på Sprogø som en del af Danmarks forsvar mod venderne, til vore tiders transportkorridor via Storebæltsforbindelsen. Rundvisningen varer ca. tre timer og foregår dels til fods og i bus.

Du vil også høre om øens helt enestående dyre- og planteliv, der er opstået via den isolerede placering i Storebælt. Ligeledes får du historien om, hvordan øen blev hjem for letfærdige og løsagtige piger og kvinder, som samfundet ønskede at adskille fra den anstændige del af befolkningen. Pigehjemmet er i dag indrettet som moderne konferencecenter, og det er ikke muligt at komme helt tæt på eller besøge det.

Du kan stå på/af i enten Fredericia, Middelfart, Odense eller Nyborg. Der vil blive serveret en frokostsandwich og en vand + kaffe/te i bussen.

Tidsplan

Til Sprogø:
09.15  P-pladsen ved Rema 1000, Strevelinsvej 1, Fredericia
09.30  Rastepladsen ved motorvejsfrakørsel 58B i Middelfart (P-pladser for busser og lastbiler)
10.15  Odense (Shell-tanken ved Rosengårdscentrets P-plads, Ørbækvej 87)
10.45  Nyborg Station

Fra Sprogø:
14.00  Nyborg Station
14.30  Odense (Shell-tanken ved Rosengårdscentrets P-plads, Ørbækvej 87)
15.15  Rastepladsen ved motorvejsfrakørsel 58B i Middelfart (P-pladser for lastbiler)
15.30  P-pladsen ved Rema 1000, Strevelinsvej 1, Fredericia