Sprog

Giv dig selv en bedre ferieoplevelse, få større udbytte af forretningsrejsen eller mød de lokale på deres modersmål. 

Lær sprog og oplev, hvordan en ny verden åbner sig. Smilene bliver bredere og hjælpsomheden større, når du møder den lokale befolkning på deres eget modersmål. For sprog åbner døre.  Og det gælder uanset om du er på storbyferie eller bor ude i en lille andalusisk bjerglandsby. Folk bliver glade for, at du har brugt tid på at lære deres sprog.

Hos FOF kan du vælge mellem de fleste af verdens hovedsprog – vi har noget for både begyndere og øvede. Kurserne er niveauinddelte, men ud over de beskrevne niveauer tilbyder vi mere emnebaserede hold på forskellige sproglige niveauer. 

Niveauinddeling

Niveau 1

Niveau 1 er begynderniveau, og her starter du med at lære sproget fra bunden af.


Niveau 1-2

Niveau 1-2 er næsten begynderniveau. Som baggrund har du et basalt kendskab til sproget. Dvs. du kan f.eks. præsentere dig med navn og bopæl, og du kender allerede alfabetet og en del tal. Undervejs i forløbet får du udvidet dit ordforråd, og du lærer flere sproglige tider at kende. Niveauet svarer til A1 Sprogbruger med basiskundskaber i Den Fælles Europæiske Referenceramme – Selvevalueringsskala.


Niveauerne 2-4

På niveauerne 2-4 udvides dit ordforråd, så du f.eks. kan snakke om vejret, spørge om vej, få handlet og bestille noget at mad og drikke. Du får også kendskab til flere tider, så du kan udtrykke dig både i fortid, nutid  og fremtid. Dette svarer til niveauet A2 Sprogbruger med basiskundskaber i Den Fælles Europæiske Referenceramme – Selvevalueringsskala


Niveauerne 4-6

På niveauerne 4-6 lærer du den sidste grundlæggende grammatik, og gennem øvelser arbejdes der med at få den til at sidde bedre fast. Dit ordforråd er efterhånden så stort, at du kan sige hele sætninger mere eller mindre flydende. Dette svarer til niveauet fra A2 Sprogbruger med basiskundskaber til B1 Selvstændig sprogbruger i Den Fælles Europæiske Referenceramme – Selvevalueringsskala


Let konversation m.v.

Fra Let konversation og på de efterfølgende niveauer lægges hovedvægten på samtalen, som efterhånden foregår mere og mere på det pågældende sprog og mindre og mindre på dansk. Let konversation forudsætter, at du har kendskab til den grundlæggende grammatik, så du selv kan formulere en sætning. Der læses f.eks. små noveller, som kan indeholde både gloseliste og øvelser. Niveauet svarer til B1 Selvstændig sprogbruger i Den Fælles Europæiske Referenceramme – Selvevalueringsskala.  


Link til Den Fælles Europæiske Referenceramme - Selvevalueringsskala

Samtidig med, at vores dygtige undervisere lærer dig sproget, giver de dig også et interessant og udbytterigt indblik i kulturen og samfundet i det land, som du vil besøge. Alt sammen i et hyggeligt samvær med andre, der har samme interesse som dig. På de næste par sider, kan du få et overblik over de mange muligheder og læse mere om de enkelte kurser.

Bøger og materialeudgifter 
På alle hold må der forventes udgifter til bøger og kopier. På første mødegang får du at vide, hvilken bog, der bruges i undervisningen. Udgiften til bøger varierer indenfor de forskellige sprog. Ønsker du nærmere information omkring udgiftsniveauet, henviser vi til holdets underviser. Du er også velkommen til at få en snak med underviseren, hvis du er i tvivl om, hvilket niveau, du skal vælge.  

 

Lær at tale spansk hos FOF i Odense
Sprog

Sprog i Assens

Lær spansk med FOF i Assens
Stort udvalg af sprogkurser hos FOF Odense-Fredericia-Middelfart
Sprog

Sprog i Fredericia

Sprogundervisning på aftenskole i Fredericia
Sprog

Sprog i Middelfart

Sprogundervisning på aftenskole i Middelfart
Sprog

Hjælp dit barn med læsning

Kurser for forældre, der gerne vil hjælpe deres børn med at læse
Sprog

Engelsk

Sprog

Fransk

Skønne Italien
Sprog

Italiensk

Japanskundervisning hos FOF Odense
Sprog

Japansk

Lær latin hos FOF Odense-Fredericia-Middelfart
Sprog

Latin

Lær portugisisk hos FOF i Odense
Sprog

Portugisisk

Turister i spansk katedral
Sprog

Spansk

Tyskundervisning hos FOF Odense
Sprog

Tysk