Sprog

Engelsk

Lær engelsk, så du kan begå dig over det meste af verden

Har du brug for et engelskkursus for at genopfriske sproget inden rejsen? Vil du udvikle dit ordforråd, blive bedre til at forhandle på jobbet eller arbejde i udlandet? Årsagerne kan være mange, men fælles for vores undervisning i engelsk hos FOF Odense - Fredericia - Middelfart er, at du lærer sproget på et niveau, der matcher dine behov.

Fra engelsk for begyndere til engelskundervisning på højt niveau.

Hvilket engelskkursus og niveau skal jeg vælge?

Link til Den Fælles Europæiske Referenceramme - Selvevalueringsskala

Vi tilbyder engelskundervisning for begyndere og let øvede, som gerne vil have genopfrisket sproget helt fra bunden. På disse engelskkurser lægger vi især vægt på ordforrådet, udtalen og den mest nødvendige grammatik.

Vi har også engelskundervisning for de mest øvede. På disse kurser vægter vi især talefærdigheder, small talk og mindre grammatiske øvelser. Endda tilbyder vi et engelskkursus, hvor vi læser længere tekster og diskuterer det litterære og faglige

 

Niveauinddeling

Kurserne på niveau 1 + 1 til 2 er begynderhold.

Der arbejdes med ordforråd og helt basal grammatik.

Niveau 1

Niveau 1 er begynderniveau, og her starter du med at lære sproget fra bunden af.

Niveau 1 til 2

Niveau 1 til 2 er næsten begynderniveau. Som baggrund har du et basalt kendskab til sproget. Dvs. du kan f.eks. præsentere dig med navn og bopæl, du kender alfabetet og en del tal. Undervejs i forløbet får du udvidet dit ordforråd, og du lærer flere sproglige tider at kende. Niveauet svarer til A1 Sprogbruger med basiskundskaber.

 

Kurserne på niveauerne 2 til 6 er mellemniveauer fra let øvede til øvede.

Der arbejdes med at udvide grammatikken, og man udvikler sig fra at kunne udtrykke sig meget basalt til at kunne konstruere længere sætninger.

Niveauerne 2 til 4

På niveauerne 2 til 4 udvides dit ordforråd, så du kan indgå i basale dialoger. Der arbejdes endvidere med grammatik, så du får kendskab til flere tider. Niveauet svarer til A2 Sprogbruger med basiskundskaber. 

Niveauerne 4 til 6

På niveauerne 4 til 6 lærer du den sidste grundlæggende grammatik, og gennem øvelser arbejdes der med at få den til at sidde bedre fast. Dit ordforråd er efterhånden så stort, at du kan indgå i mindre dialoger mere eller mindre flydende. Niveauet går fra A2 Sprogbruger med basiskundskaber til B1 Selvstændig sprogbruger.

 

Kurserne på konversationsniveau er for øvede til meget øvede.

Baggrunden for at kunne deltage er, at man har så meget kendskab til et sprog, at man kan samtale.

Let konversation, konversation, konversation for viderekomne m.v.

Fra Let konversation og på de efterfølgende konversationshold, hvor niveauet trinvis bliver højere lægges hovedvægten på samtale på det pågældende sprog. Forudsætningen for at deltage på Let konversation er, at du har fulgt de underliggende niveauer 1 til 6 eller har erhvervet tilsvarende kendskab til sproget på anden vis, så du kender til den grundlæggende grammatik og kan indgå i en dialog. Der læses f.eks. små noveller, som kan indeholde både gloseliste og øvelser. Niveauet på Let konversation svarer til B1 Selvstændig sprogbruger. Niveauet på konversation svarer til B2 Selvstændig sprogbruger og på konversation for viderekomne går niveauet fra C1 Kompetent sprogbruger og op efter.

Find dit kursus nedenfor og følg den nemme online guide. Har du spørgsmål vedrørende vores kurser i engelsk, er du også velkommen til at kontakte os på mail info@fof-odense.dk eller på telefon 66 11 68 45.