Sprog

Engelsk

Lær engelsk, så du kan begå dig over det meste af verden

Har du brug for et engelskkursus for at genopfriske sproget inden rejsen? Vil du udvikle dit ordforråd, blive bedre til at forhandle på jobbet eller arbejde i udlandet? Årsagerne kan være mange, men fælles for vores undervisning i engelsk hos FOF Odense - Fredericia - Middelfart er, at du lærer sproget på et niveau, der matcher dine behov.

Fra engelsk for begyndere til engelskundervisning på højt niveau.

Hvilket engelskkursus og niveau skal jeg vælge?

Vi tilbyder engelskundervisning for begyndere og let øvede, som gerne vil have genopfrisket sproget helt fra bunden. På disse engelskkurser lægger vi især vægt på ordforrådet, udtalen og den mest nødvendige grammatik.

Vi har også engelskundervisning for de mest øvede. På disse kurser vægter vi især talefærdigheder, small talk og mindre grammatiske øvelser. Endda tilbyder vi et engelskkursus, hvor vi læser længere tekster og diskuterer det litterære og faglige.

Find dit kursus nedenfor og følg den nemme online guide. Har du spørgsmål vedrørende vores kurser i engelsk, er du også velkommen til at kontakte os på mail info@fof-odense.dk eller på telefon 66 11 68 45.

Niveauinddeling

Niveau 1

Niveau 1 er begynderniveau, og her starter du med at lære sproget fra bunden af.

Niveau 1-2

Niveau 1-2 er næsten begynderniveau. Som baggrund har du et basalt kendskab til sproget. Dvs. du kan f.eks. præsentere dig med navn og bopæl, og du kender allerede alfabetet og en del tal. Undervejs i forløbet  får du udvidet dit ordforråd, og du lærer flere sproglige tider at kende. Niveauet svarer til A1 Sprogbruger med basiskundskaber i Den Fælles Europæiske Referenceramme – Selvevalueringsskala.

Niveauerne 2-4

På niveauerne 2-4 udvides dit ordforråd, så du f.eks. kan snakke om vejret, spørge om vej, få handlet og bestille noget at mad og drikke. Du får også kendskab til flere tider, så du kan udtrykke dig både i fortid, nutid  og fremtid. Dette svarer til niveauet A2 Sprogbruger med basiskundskaber i Den Fælles Europæiske Referenceramme – Selvevalueringsskala.

Niveauerne 4-6

På niveauerne 4-6 lærer du den sidste grundlæggende grammatik, og gennem øvelser arbejdes der med at få den til at sidde bedre fast. Dit ordforråd er efterhånden så stort, at du kan sige hele sætninger mere eller  mindre flydende. Dette svarer til niveauet fra A2 Sprogbruger med basiskundskaber til B1 Selvstændig sprogbruger i Den Fælles Europæiske Referenceramme – Selvevalueringsskala.

Let konversation m.v.

Fra Let konversation og på de efterfølgende niveauer lægges hovedvægten på samtalen, som efterhånden foregår mere og mere på det pågældende sprog og mindre og mindre på dansk. Let konversation forudsætter, at du har kendskab til den grundlæggende grammatik, så du selv kan formulere en sætning. Der læses f.eks. små noveller, som kan indeholde både gloseliste og øvelser. Niveauet svarer til B1  Selvstændig sprogbruger i Den Fælles Europæiske Referenceramme – Selvevalueringsskala.  

 

Den Fælles Europæiske Referenceramme - Selvevalueringsskala