Mød os

Mød en underviser: Line Ariel

Her fortæller Line om, hvordan det er at undervise i blandt andet vandgymnastik og babysvømning hos FOF.

line ariel underviser vandgymnastik babysvømning fof randers 

Hvad underviser du i hos FOF Randers?

- Lige nu underviser jeg mandag morgen i graviditetssvømning i en time, bagefter har jeg to hold med babysvømning i en halv time hver, og så slutter jeg af med en times Water workout. Til Water workout/vandgymnastik og på gravidholdet har vi puls, styrke og afspænding i vand. Vi kommer hele kroppen rundt på en måde, hvor alle kan være med, fordi træning i vand er mere skånsom end anden fysisk træning. Snart starter jeg også et hold op med babymotorik (på land).

Hvad er din faglige baggrund?

- Jeg er uddannet psykomotorisk terapeut fra sidste sommer, og jeg har altid godt kunnet lide at undervise. Vores fag lægger på mange måder op til, at man går enten behandlingsvejen eller undervisningsvejen. Og der har jeg altid vidst, at jeg skulle være underviser, så det har jeg lagt vægt på i mine praktikker. Den gruppedynamik og det rum man kan skabe ved at have mange mennesker samlet kan jeg helt vildt godt lide.

- Interessen for vandmotion startede, da jeg var i praktik hos Aarhus Jordemoderpraksis. Jeg var en del af deres “Gravid og Sund”-gruppe, som bl.a. har hensyntagende motion i vand. Der fik jeg livredderprøve og fandt ud af, at det der vand virkelig kan noget. Så da der blev en åbning her ved FOF om at have vandhold var det klart interessant for mig.

Hvordan er din tilgang til at undervise?

- Det er vigtigt for mig at få deltagerne til at smile og grine. Det behøver ikke være så seriøst hele tiden. Og så fokuserer jeg rigtig meget på at sige til deltagerne, at de selv skal mærke efter, hvad der er rigtigt for dem. Hvad er der energi til i dag, hvad kan kroppen? Det kan også være i forhold til tempo i træningen – det kan være man skal tage det lidt langsommere, eller man bare har helt vildt meget energi, og den skal have fuld gas.

- Til babysvømning siger jeg til forældrene, at de ikke skal gøre noget med barnet, de ikke er trygge ved, for det vil børnene kunne mærke. De skal selv mærke efter, og det jeg viser er en retningslinje.

Hvad er det bedste ved at undervise?

- Det bedste ved at undervise er at gå derfra, og jeg kan se, det har været en fed time, fordi der er smil på læberne rundt omkring. Det er også dejligt, når folk bagefter kommer og hyggesnakker lidt eller siger hvad der var godt/mindre godt.

- Det giver mig energi at undervise, og jeg går aldrig derfra og er sur. Man er da træt i kroppen efter 3 timer i varmen! Jeg kører nogle skridt af ved at rende rundt om bassinet - men jeg er aldrig træt i hovedet bagefter.

Er der en særlig øvelse, som du godt kan lide?

- Jeg laver nogle gange en øvelse i vandet, hvor man skal tå tæt i en cirkel. Og så løber man så hurtigt man kan rundt og rundt i cirklen, indtil jeg siger: “Så skifter vi!”, og så løber man den modsatte vej og får en kæmpe vandmodstand. Så kører vi det igen og igen, og jeg tror deltagerne synes det er mega hårdt. Men de griner også hver gang, for man kan ikke undgå at vælte lidt oven i hinanden. Indtil videre har jeg ikke lavet den i år, fordi vi jo ikke skal stå så tæt i den her tid.

Kan babyer egentlig svømme af sig selv?

- Nej, ikke mens de er helt små. Men nogen af dem kan godt flyde af sig selv, hvis man som mor eller far tør at lade dem ligge på ryggen i vandet. Badebleen er også med til at holde bagdelen oppe! Til babysvømning underviser jeg blandt andet i selv-livrednings-teknikker. Hvis baby plopper i vandet, når mor eller far har vendt ryggen til - så lærer jeg forældrene og baby, hvad der så skal ske. Babyer søger naturligt op til vandoverfladen, og jeg lærer jeg dem, hvordan man flyder på ryggen, så de kan trække vejret. Jeg lærer dem også fx at gribe fast i kanten, og jeg laver “dreje-dyk”, hvor man ryger ned under vandet, bliver vendt om og får fat i kanten. Der er også masser af sanglege, andre forskellige dyk og vi svømmer på forskellige måder.

- Det er fantastisk at undervise i babysvømning! Jeg tror, der er mange forældre der er nervøse, men det er ikke så farligt, at have en baby med i vand. Man kan lave mange fede ting, fx balanceøvelser, fordi børnene ikke slår sig i vandet.

 

Fortalt til Johanne Vejrup Nielsen, august 2020

 

Læs mere om Lines hold her: