Motion & sundhed

KOL - og andre luftvejslidelser

Træning for KOL ramte i Herning

KOL - og andre luftvejslidelser

Dette hold henvender sig til personer med kroniske lungeproblemer. Alle mennesker bør motionere, men mennesker med lungelidelser kan virkelig få det overraskende meget bedre ved hjælp af træning. Selve lungelidelsen kan man ikke træne væk, men har man haft åndenød og hyppige lungebetændelser i længere tid, mister man kræfter og kondition, og så bliver selv de enkleste daglige gøremål sværere. Du kan deltage, uanset hvor dårlig du er - det er blot et spørgsmål om at lave øvelserne i et langsommere tempo, eller i færre gentagelser. Du tager de pauser, du har brug for. 


 

Læs mere om holdet for KOL- og andre luftvejslidelser

Selve træningen starter med en siddende opvarmning, hvor kroppen stille og roligt vækkes og opvarmes. Herefter varierer træningen fra gang til gang. Der anvendes forskellige redskaber og inddrages forskellige træningstyper bl.a. muskeludholdenhed, styrketræning og balancetræning. Stort set hver gang indlægges 10 minutter gang og 10 minutter cykling. Træningssektionen afsluttes altid med enten udspænding eller afspænding, hvor kroppen får lov til at slappe helt af igen. 

Hele sektionen er delt op i to, og mellem disse sektioner er der en pause, hvor deltagerne på skift tager kaffe og brød med. 

Udover træningens effekt får du socialt samvær med andre, som er i samme situation som dig. Henover kaffen kan I dele erfaringer og få indsigt i hinandens situation. Derfor er træning vigtig for dig:

For at modvirke følgerne af lungelidelser, så du bedre kan klare din hverdag fysisk. Fysisk aktivitet er vigtig for at forhindre, at dine muskler svækkes og for at bryde inaktivitetsspiralen. En bedre kondition betyder, at du kan klare et større fysisk arbejde med et mindre iltforbrug, og på den måde bliver du mindre forpustet. Træning af både styrke og udholdenhed forbedrer din krops iltoptagelse, og dine muskler bliver bedre til at bruge den ilt, de får leveret. Hermed forbedres din livskvalitet!!!

Holdoversigt
Hold Nr. Start Sted Underviser   Pris
36247
tor 13-08-20 13:15
Midtjysk Fysioterapi
Rikke Thorsen
15 gange
Kr. 1480