FOF Business

Forandringer, udvikling og lederskab

FOF har indgået samarbejde med Jette Ditlev

Jette har i 30 år arbejdet med ledelse og lederskab, strategisk udvikling, internationalisering, salg og innovation. Nedenfor finder du nogle forslag til det Vi og Jette kan tilbyde dig og din virksomhed.

Kontakt FOF på 76258988 eller mail soj@fof.dk for en snak og dine/jeres ønsker og behov. 

 

Coaching som ledelsesværktøj: Helvede på jord eller himmelsk gave?

Sådan slipper du af med pissedårlig ledelse!

Her udfordres den klassiske coaching-disciplin som ledelsesværktøj. Klassisk coaching er fint i mange sammenhænge, men i ledelse er det noget rod! Det er ikke sundt eller konstruktivt for hverken leder, medarbejder eller organisationen som helhed. Her kommer et tydeligt bud på, hvad man som leder skal gribe fat i i en moderne, digital og global tidsalder med organisationer bestående af flere kulturer, generationer eller andre forskelligheder.

Forandring er ikke noget nyt – heldigvis! Det nye er hastigheden, hvor f.eks. de digitale muligheder vælter frem. Transformation af forretningen kræver derfor både et nyt mind-set og et nyt lederskab. Og det er altså ikke kun ledere, der leder – det gør alle på den ene eller anden måde.

 • Centrale elementer er:
 • At mening og retning er den bærende kraft i enhver forandring
 • At ledelse handler om "sammen med andre" og ikke "igennem andre"
 • At sætte sig selv i spil og på spil
 • At gå fra "top-down" til "up-and-down-and-around"
 • Hvorfor elitesport ikke direkte kan anvendes i erhvervslivet
 • Hvorfor dit eget ståsted er helt afgørende – og hvordan du kan finde det

Udbyttet for deltagerne er inspiration til det personlige lederskab, betydning for og udvikling af egen lederrolle – så vi ved fælles hjælp kan slippe af med pissedårlig ledelse!

 

Strategisk networking: Hvorfor er det så svært?

Faktisk burde overskriften være "Alle taler om netværk. Men gør du noget ved det? Og hvorfor sku' du?".

For alle taler jo om netværk, men rigtig mange mennesker synes også, at det “at netværke” kan være lidt pinligt, føler sig utilpas i store forsamlinger eller ved at spørge sit netværk til råds. Eller måske har de svært ved at se, hvordan deres netværk overhovedet ser ud, og hvordan det kan bringes i spil.
Få glæde af at netværke

I et foredrag eller en workshop sættes der fokus på det positive i at netværke, og at det slet ikke er ”pinligt” eller “at udnytte folk”. Tværtimod er det til både glæde og gavn for alle parter!
Netværk kan bruges i alle aspekter af tilværelsen – både privat og i arbejdslivet – og det kan foregå på alle mulige måder og på alle tidspunkter af døgnet. Spørgsmålet er bare: hvordan kan du gøre det bedre for dig selv, for din virksomhed, for din arbejdsgiver, for sportsklubben eller for ? Hvad er udbyttet?

Masser af konkrete tips, tricks og værktøjer, så dit udbytte ved at netværke bliver langt bedre. Dét skaber resultater for både dig selv og din organisation.
Jette er selv en erfaren netværker, der ved hvad hun taler om. Hun har i mere end 25 år arbejdet med strategisk networking og trænet både sig selv og andre i det ”at netværke”.

 

Hold bedre møder – også virtuelt

Kender du det? 

 • Kedelige møder uden ordentlig planlægning og mødeledelse? 
 • Ingen dagsorden og ingen har forberedt sig?
 • Et par stykker kommer for sent, nogle har travlt med at svare en mail, være på Facebook eller går ud (måske!) for at tage et vigtigt opkald?
 • Referatet kommer efter flere uger – og det er faktisk også ligegyldigt, for ingen har alligevel læst det? Og forresten ved ingen, hvem der skulle gøre hvad.
 • Find selv på flere eksempler!

Undgå spild af tid og frustrerede mødedeltagere ved at optimere mødeplanlægning og -afvikling. Det er grobund for en ny og bedre mødekultur. Det hele handler om ledelse og kultur i organisationen – og nogle ganske få, men simple aftaler.

Og det gælder også for virtuelle møder, som kan være rigtig geniale – eller de kan være noget af det værste, der findes! Det der ikke fungerer godt i den fysiske verden, fungerer nemlig endnu værre i den virtuelle.

 

Strategi på jysk

Brug for inspiration til at udvikle en strategi?
Hvordan får I udviklet jeres ledelse og strategi, og ikke mindst implementeret?
I denne workshop (eller foredrag) tages via en meget praktisk tilgang fat på strategi: at udarbejde strategier, men ikke mindst at handle efter dem. Strategier, der ligger i skuffen, på reolen eller på harddisken, er jo noget af det mest overflødige, der findes!
Her er tips & tricks præsenteret på “jysk” – og masser af smil, grin og eftertænksomhed.

Her ser vi f.eks. på
• Hvorfor det hele starter med virksomhedens historie og situation
• Hvor de nye muligheder kommer fra
• Hvad der skal til for at udnytte mulighederne
• Hvorfor du bliver nødt til at sige farvel til noget
• Hvordan der implementeres
• Hvor vigtig lederskabet er
• Hvordan I kan holde fast og sikre fremdrift

Har vil der være mulighed for, at deltagerne kan arbejde med en helt konkret udfordring som f.eks. internationalisering, innovation, forandringer i organisationen. Eller noget helt fjerde……

 

KORT INTRODUKTION til Jette Ditlev

Jette Ditlev er cand.merc. i afsætning og strategi fra Handelshøjskolen i Aarhus og har i 30 år arbejdet med ledelse og lederskab, strategisk udvikling, internationalisering, salg og innovation. Hun har bl.a. stået i spidsen for virksomheder, store forretningsenheder med udenlandske datterselskaber samt store salgsorganisationer med P/L-ansvar for mere end 650 mio. kr. Hun har erfaring fra både store, internationale koncerner, fra SMV’er og start-ups, herunder mange ejerledede virksomheder.

Siden 2005 har Jette været selvstændig ledelsesrådgiver og foredragsholder med spidskompetence inden for netop ledelse og lederskab, strategisk udvikling, internationalisering, salg og innovation. Sideløbende er Jette ekstern lektor på SDU (og underviser bl.a. i forandringsledelse), lektor på Campus Vejle, ekstern ekspert for EU-Kommissionen og Enterprise Ireland, ligesom hun sidder i flere bestyrelser og Advisory Boards.
Jette er formand for VL-30, partner i bestyrelsesnetværket ASNET Board og deltager i række netværk. Hun er panelist i “Public Service” på P1 og i "Ring til Due" på Radio4, erhvervsklummeskribent i magasinet ErhvervPlus, anvendes jævnligt som ekspert indenfor sit felt og er i øvrigt vild med Søren A. Kierkegaard!

 

Kontakt FOF på 76258988 eller soj@fof.dk for en snak om dine ønsker og behov.